Evenimentul Zilei > EVZ Special > Femeile care schimbă România. GALA PREMIILOR CAPITAL
Femeile care schimbă România. GALA PREMIILOR CAPITAL

Femeile care schimbă România. GALA PREMIILOR CAPITAL

Cele mai influente femei din România au fost premiate miercuri seara, 22 mai 2019, în cadrul Galei Capital Top 100 Femei de Succes. Seara de gală a fost dedicată recunoaşterii meritelor celor mai puternice femei din România, care activează cu succes în domenii diverse de activitate, precum mediul de business, politic, justiţie, mass-media, medicină, cultură sau sport. Evenimentul a reprezentat o încununare a muncii depuse pentru lansarea unui nou proiect special Capital, Topul 100 Femei de Succes.

Într-o atmosferă de gală, la Face Covention Center, evenimentul a reunit atât reprezentante ale mediului de business, cât şi invitaţi speciali, printre care: vicepremierul României, Ana Birchall și ambasadorul Israelului în România, Excelenţa Sa, David Saraga.

Îmbrăcate în ținute elegante care nu lasă loc de comentarii, cele mai puternice și apreciate femei din România, care au un cuvânt greu de spus de la afaceri și mass-media până la sport și cultură, au primit răsplata pentru activitatea lor. Premiile oferite de Capital au luat în calcul notorietatea, cariera, influența exercitată în rândul oamenilor, nu în ultimul rând, povestea care a inspirat triumful acestor femei într-o lume receptată ca una dură, destinată îndeobște exclusiv bărbaților.

Gazdele evenimentului au fost Munteanu Virgil, Director executiv Editura Evenimentul și Capital, Anca Andrei, Redactor-șef Capital și Cristina Chiriac – Președinte CONAF. Gala a fost moderată de Claudiu Șerban, realizatorul emisiunii Capital TV și Ileana Ilie, realizatorul emisiunii Capital Play.

GALA TOP 100 FEMEI DE SUCCES

Ana Birchall a reprezentat Guvernul

În deschiderea evenimentului, Ana Birchall, Vicepremierul României a declarat: „Cred că ambiția, curajul, puterea de luptă şi de a acționa sunt printre calitățile femeilor care reuşesc și nu renunță la feminitate.”

Afaceri, CEO-Management și Comunicare

Anca Vlad a fost premiată la categoria Afaceri. Creatoarea și proprietara companiei Fildas-Catena este singura femeie care a intrat în primele 10 locuri ale milionarilor români în Topul realizat de revista Capital, în 2018. Premiul a fost înmânat de directorul executiv al grupului Capital-Evenimentul Zilei, Virgil Munteanu, directorului general Catena, Alina Marinescu.

Premiul categoriei CEO-Management a fost acordat Elisabetei Moraru, CEO Google România a cărei activitate dezvoltă atât compania pe care o conduce, cât şi societatea. Gilda Lazăr a fost câştigătoare la categoria Comunicare. De 22 de ani, Gilda se ocupă de comunicarea uneia dintre cele mai mari companii din România – Japan Tobacco Internațional (JTI). Gilda Lazăr a fost reprezentată în cadrul galei de Alice Taudor, Communications Manager JTI România, care a ridicat premiul înmânat de Cristina Chiriac, Preşedinte CONAF.

De la salvatoare de vieți, până la mari sportive

Premiul categoriei Medicină, înmânat de Emil Ene, Coproprietar Galeria Romană, a fost acordat doamnei Prof. Dr. Monica Pop, cel mai longeviv director de mare spital din România, care încă se implică activ în efectuarea de gărzi, demonstrând o pasiune ieșită din comun pentru meseria practicată. Aceasta a declarat cu emoţie că premiul îl dedică bunicii sale.

Categoria Sport a fost câştigată de Simona Halep, jucătoarea de tenis cu cel mai constant parcurs din ultimii zece ani din circuitul feminin.

Premiul pentru Societatea Civilă a fost acordat Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei române, care profitând de imaginea pe care o are, reușește să atragă sponsorizări importante din plan extern.

Corina Crețu și Andreea Esca, două dintre premiante

Secţiunea Politică a fost câştigată de Corina Creţu, actualul Comisar european pentru politica regională, care administrează cel mai mare buget din istoria finanţelor publice, de 350 miliarde de Euro pentru perioada 2014-2020.

Premiul categoriei Mass-Media a fost primit personal de către Andreea Esca, acesta fiindu-i înmânat de către Elena Pap, director general executiv UP România.

Femeia justițiară și femeia artistă

Secţiunea Justiţie a fost câştigată de Dana Gîrbovan, Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România. Premiul a fost acordat de către redactorul-şef Capital, Anca Andrei.

 

Categoria Spectacol a fost câştigată de Maia Morgenstern, care a dedicat premiul echipei cu care lucrează. Grația și autenticitatea cu care interpretează fiecare rol i-au generat o notorietate care a depășit cu mult granițele țării noastre. Premiul i-a fost în mânat de Excelenţa Sa, David Saranga, Ambasadorul Israelului în România.

Premiile speciale ale galei

Primul dintre acesta a fost Premiul Special pentru „Cea mai puternică femeie din industria mass-media” acordat Cameliei Voiculescu, președintele Intact Media Group. Premiul a fost înmânat de redactorul-șef Capital Anca Andrei, care a felicitat-o pentru capacitatea de a crește un imperiu și de supraviețui în condiții grele, acesta fiind ridicat de către Alessandra Stoicescu.

Al doilea Premiu Special, cel pentru „Implicare și eficiență în succesul companiei” a fost înmânat Loredanei Dan, General Manager Internaţional Alexander Holding, una dintre companiile din domeniul transporturilor cu cele mai mari creşteri anuale.

Premiul Special cu numărul 3 a fost acordat de Monica Andronic, co-fondator Galeria Romană, pentru „Performanță și curaj în medicină”, doamnei Dr. Doina Hrehoreț, singura femeie chirurg din Europa de Est care face transplant hepatic. Premiul a fost ridicat personal de către aceasta, care a mărturisit chiar că în aceeași zi a intrat în sala de operații pentru un transplant.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom a primit Premiul Special pentru „O carieră de succes în vârful companiilor petroliere”.

Surpriza serii a fost Premiul Special pentru „Cea mai influentă femeie din mass-media”, acordat Alessandrei Stoicescu, cu o experienţă vastă în jurnalism.