Femeia-snur, inca pe tusa

Femeia-snur, inca pe tusa

Organizatorii unuia dintre cele mai importante spectacole de moda din lume, "Pasarela Cibeles", de la Madrid, au respins participarea a 5 din cele 69 de modele care urmau sa prezinte colectiile, pe motiv ca acestea erau prea slabe.

 Se stie deja faptul ca Spania a dat tonul in lupta impotriva femeii- snur, in septembrie 2005, cand a fost impus un indice de greutate care sa descalifice din start fetele prea slabe.

La festivalul din acest an au fost convocati doctori specialisti in endocrinologie si in nutritie. In urma verificarilor, au fost eliminate si trei modele care tocmai prezentasera la New York. Doua dintre ele luasera parte la alte 25 de reprezentatii inainte de „examenul” de la Madrid, declara Leonor Perez Pita, organizatoarea show-ului „Pasarela Cibeles”.

Decizia luata de spanioli de a pune pe tusa manechinele scheletice e justificata si de faptul ca foarte multe persoane vor urmari acest spectacol de moda (in jur de sase milioane de telespectatori, plus 500 in sala), iar printre acestia se pot numara adolescente care ar putea considera ca aceste aparitii sunt o definitie a frumusetii si se pot imbolnavi incercand sa ajunga la o greutate corporala foarte redusa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Protestele cu privire la greutatea corporala au aparut si in lumea filmului. Una dintre cele mai in voga actrite, Kate Winslet, a atacat industria cinematografica, declarand ca actritele sunt impulsionate sa fie cat mai slabe si asa apare o „noua generatie de anorexice”. Ceva mai conservatori, londonezii au continuat sa scoata in evidenta modele foarte slabe, asta in ciuda atentionarilor asupra problemelor de sanatate care pot aparea din cauza dietelor de slabit foarte drastice.