Linda Evangelista avea să semneze contractul cu Elite trei ani mai târziu, atunci când, în 1984, s-a mutat la New York.

Cu înălţimea sa de 1,77 m, părul castaniu şi ochii albaştrii-verzi îl impresionează pe John Casablancas, un important agent de fotomodele, care o compară cu prezentatoarea de modă Joan Severance, în vogă în acei ani.

La vârsta de 19 ani, este solicitată de compania Elite la Paris, unde cariera sa va cunoaşte o ascensiune fulminantă. În noiembrie 1984, apare pe coperta revistei de modă „L’Officiel”.

De-a lungul anilor, au urmat peste 700 de astfel de apariţii pe copertele unor publicaţii celebre de profil, precum „Vogue”, „Cosmopolitan”, „Glamour”, „Elle”, „W”, „Allure” şi chiar „Time” sau „Rolling Stone”.

Din 1985, începe să lucreze cu Karl Lagerfeld, designer principal al casei de modă Chanel. În 1987, filmează o serie de materiale promoţionale pentru Gianni Versace.

A acordat un interviu pentru „Vogue”, publicat în octombrie 1990, în care a rostit o frază ce avea să devină celebră: „Nici nu ne trezim dimineaţa pentru mai puţin de 10.000 de dolari pe zi”.

Linda Evangelista, una dintre cele mai faimoase supermodele ale anilor 1990, s-a născut la 10 mai 1965, în oraşul St. Catharines din provincia canadiană Ontario.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric