Bărbatul lucra de mai mulți ani în armata austriacă, având la activ mai multe misiuni în zone de conflict. Înaintea
plecării într-o misiune în Liban, el a cunoscut o femeie din România. S-a indrăgostit de aceasta și cei doi au început
să țină legătura telefonic și online.

După un timp, femeia a început să îi ceară bani, invocând mai multe rude grav bolnave care necesită tratament  medical urgent.

Soldatul a crezut-o și i-a transferat 120.000 de euro din economiile personale, în mai multe tranșe, primind promisiunea că își va recupera banii.

Când a rămas fără bani, bărbatul a profitat de funcția sa de trezorier al fondurilor armatei pentru misiunea din Liban și a început să transfere din banii armatei către româncă.

„În trezorerie erau mai mereu câteva sute de mii de euro pentru a acoperi cheltuielile legate de misiunea de la fața locului. Poate că am fost îndrăgostit sau prea prost”, a încercat să se scuze militarul în fața judecătorului Gernot Kugi, citat de postul public ORF.

S-a autodenunțat

Pe parcursul anilor 2017- 2018, la fiecare două zile, el transfera aproape 5.000 de euro, până când s-au adunat
peste 900.000 de euro. Încerca să lucreze sub aparența legalității, astfel că introducea sumele în contabilitate
pentru decontarea unor cheltuieli fictive.

Când i-a cerut româncei să înceapă să îi dea înapoi din bani, aceasta a întrerupt orice legătură cu el. Speriat, subofițerul și-a anunțat superiorii și s-a autodenunțat la poliție.

Judecătorii au decis că pe lângă cei doi ani și jumătate de închisoare cu executare, el trebuie să achite daune financiare către statul austriac în valoare de 870.000 de euro.

Procurorul de caz, Marino Murko, a declarat că femeia din România s-a ales cu dosar penal pentru înșelăciune, însă ea „a dispărut”.

Te-ar putea interesa și: