Încă un deces din cauza gripei noi, în Bistrița-Năsăud

Încă un deces din cauza gripei noi, în Bistrița-Năsăud

Un bărbat de 53 de ani din comuna Măgura Ilvei, judeţul Bistriţa-Năsăud, care se afla internat în stare gravă în spital, fiind infectat cu virusul AH1N1, a decedat sâmbătă dimineaţă, în urma complicaţiilor apărute.

Bărbatul a ajuns la spital în data de 21 ianuarie, fiind internat la secţia boli infecţioase cu diagnosticul pneumonie acută, insuficienţă respiratorie, insuficienţă cardiacă şi obezitate, potrivit datelor comunicate Agerpres de către directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, Doina Petri. Probele trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti au confirmat faptul că bărbatul a contractat gripa AH1N1. Este primul deces cauzat de gripa AH1N1 în acest an în judeţ. La Institutul Cantacuzino au fost trimise până acum şase probe recoltate de la bistriţeni suspectaţi că suferă de gripă AH1N1, în patru cazuri fiind confirmat acest diagnostic. Femeie din Constanța, care a murit la trei zile după ce a născut Al treilea caz de gripă nouă în judeţul Constanţa a fost la o tânără care a născut în urmă cu patru zile. Aceasta era suspectă de gripă nouă. Femeia a murit ieri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, iar la scurt timp a fost confirmat faptul că avea virusul A/H1H1. Autorităţile din Constanţa au mai precizat că pe lângă acest caz, alte două femei au fost diagnosticate cu gripă nouă. Acestea au 34, respectiv 61 de ani, şi au alte boli cronice asociate. Niciuna dintre paciente nu este în stare gravă şi au răspuns tratamentului.

În ceea ce priveşte cazul tinerei mămici care a murit ieri, la trei zile după ce a născut, reprezentanţii spitalului au precizat femeia decedat ieri după-amiază, la Secţia Anestezie Terapie Intensivă a SCJU Constanţa, în urma unui stop cardio-respirator. Medicii legişti urmează să stabilească cu exactitate cauza morţii.

Bebeluşul acesteia, o fetiţă, este în stare bună şi a fost externată.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest moment, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa este în carantină. "A fost limitat accesul vizitatorilor, aparţinătorii nemaiavând acces în unitate, o primă măsură ce a fost luată pentru că gravida a fost şi la obstetrică, a fost investigată în spital, după care a fost dusă la ATI", a declarat managerul SCJU, Dan Căpăţână, citat de Agerpres.

La cinci persoane care au murit în acest an a fost confirmat prezenţa virusului A/H1N1. Alte peste 30 de persoane au fost diagnosticate.

Citiţi mai multe despre evoluţia virusului AH1N1 AICI