Evenimentul Zilei > EVZ Special > FBI l-a lăsat pe cel mai tânăr informator plătit al său să stea 32 de ani în pușcărie
FBI l-a lăsat pe cel mai tânăr informator plătit al său să stea 32 de ani în pușcărie

FBI l-a lăsat pe cel mai tânăr informator plătit al său să stea 32 de ani în pușcărie

Cel mai tânăr informator plătit dintre traficanții de droguri din istoria FBI, White Boy Rick, a fost eliberat dintr-o închisoare din Florida, făcând primii pași de libertate, de când a fost încarcerat ca adolescent acum 32 de ani.

Richard J. Wershe Jr. – cunoscut ca White Boy Rick – de 51 de ani a fost în spatele gratiilor din 1988 pentru traffic de droguri, în ciuda faptului că a fost unul dintre cei mai productivi informatori plătiți de FBI din domeniul drogurilor.

El a început să lucreze sub acoperire pentru biroul din Detroit când avea doar 14 ani.

Wershe a fost arestat de poliția din Detroit în 1987, la vârstă de 17 ani, după ce a fost găsit în posesia a 17 kilograme de cocaină și 30.000 de dolari în numerar.

A fost inițial condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitatea de eliberare condiționată, dar legile privind drogurile au fost modificate ulterior, permițând posibilitatea eliberării supravegheate.

Wershe a fost cel mai îndelung deținut infractor minor neviolent din istoria statului Michigan.

Crescând în ghetourile din Detroit, Wershe, în vârstă de 14 ani, a devenit prieten cu o serie de traficanți de droguri.

Fiul unui notoriu artist de stradă, Ron Wershe Sr., adolescentul a atras repede atenția FBI, care l-a recrutat ca un informator secret și minor.

Acordul a fost intermediat de tatăl său, care a acceptat să pună în joc viața fiului său adolescent în schimbul banilor FBI.

El a devenit o mină de aur cu informații despre traficanții de droguri din oraș.

La 15 ani, el a informat FBI că dealerul șef Johnny Curry a vorbit despre plata unei mite inspectorului detectiv Detroit, pentru a anula o anchetă privind uciderea unui băiat de 13 ani.

Citește și FBI pe urmele Tinei Turner

După ce Curry a fost condamnat și trimis la închisoare, a recunoscut anchetatorilor că a plătit inspectorului de la omucideri de la Poliția Detroit, Gilbert Hill, 10.000 de dolari, pentru a compromite dovezile crimei.

La un an după ce FBI a renunțat la el ca informator fără avertisment, în 1986, a fost arestat sub acuzațiile de deținere de droguri.

La momentul arestării sale, mass-media l-a caracterizat pe Wershe ca fiind un periculos  traficant de cocaină, cunoscut sub numele de „White Boy Rick”.

Richard Wershe Sr. a cerut FBI să-i ajute fiul, dar a Biroul a refuzat să intervină.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul istoric