Richard J. Wershe Jr. – cunoscut ca White Boy Rick – de 51 de ani a fost în spatele gratiilor din 1988 pentru traffic de droguri, în ciuda faptului că a fost unul dintre cei mai productivi informatori plătiți de FBI din domeniul drogurilor.

El a început să lucreze sub acoperire pentru biroul din Detroit când avea doar 14 ani.

Wershe a fost arestat de poliția din Detroit în 1987, la vârstă de 17 ani, după ce a fost găsit în posesia a 17 kilograme de cocaină și 30.000 de dolari în numerar.

A fost inițial condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitatea de eliberare condiționată, dar legile privind drogurile au fost modificate ulterior, permițând posibilitatea eliberării supravegheate.

Wershe a fost cel mai îndelung deținut infractor minor neviolent din istoria statului Michigan.

Crescând în ghetourile din Detroit, Wershe, în vârstă de 14 ani, a devenit prieten cu o serie de traficanți de droguri.

Fiul unui notoriu artist de stradă, Ron Wershe Sr., adolescentul a atras repede atenția FBI, care l-a recrutat ca un informator secret și minor.

Acordul a fost intermediat de tatăl său, care a acceptat să pună în joc viața fiului său adolescent în schimbul banilor FBI.

El a devenit o mină de aur cu informații despre traficanții de droguri din oraș.

La 15 ani, el a informat FBI că dealerul șef Johnny Curry a vorbit despre plata unei mite inspectorului detectiv Detroit, pentru a anula o anchetă privind uciderea unui băiat de 13 ani.

Citește și FBI pe urmele Tinei Turner

După ce Curry a fost condamnat și trimis la închisoare, a recunoscut anchetatorilor că a plătit inspectorului de la omucideri de la Poliția Detroit, Gilbert Hill, 10.000 de dolari, pentru a compromite dovezile crimei.

La un an după ce FBI a renunțat la el ca informator fără avertisment, în 1986, a fost arestat sub acuzațiile de deținere de droguri.

La momentul arestării sale, mass-media l-a caracterizat pe Wershe ca fiind un periculos  traficant de cocaină, cunoscut sub numele de „White Boy Rick”.

Richard Wershe Sr. a cerut FBI să-i ajute fiul, dar a Biroul a refuzat să intervină.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul istoric