Potrivit sociologului Mirel Palada, sondajul arată că Ludovic Orban, actualul președinte al PNL, ar fi învins într-o confruntare directă cu Mircea Geoană, în turul 2, cu un scor procentual de 15–25. Însă la rândul lui, Geoană ar fi învins de clujeanul Emil Boc, cu scorul de 22-17 în favoarea fostului premier.

Jurnalistul Alecu Racoviceanu a apreciat că Geoană nu e un personaj pentru publicul larg. „E prizonierul declarațiilor de tip structură de conducere NATO, genul de mesaje care l-ar aduce mai aproape de public sunt absente. Absența îndelungată din PSD, apoi plecarea l-au îndepărtat de electoratul PSD”.

Acest impediment poate fi însă reglementat, iar cifrele vor fi diferite în cazul fostului ministru de Externe. Moderatorul Florian Bichir a remarcat că, totuși, e cam greu sa te întorci în politica românească.

Pe de altă parte, sondajul o arată pe „inevitabila performantă Gabriela Firea ca fiind foarte populară la nivelul întregii țări”. Fostul edil al Capitalei ar putea câștiga lupta internă din PSD pentru viitorul candidat. Sondajul a arătat că aceasta ar devansa, în turul 2, lideri ai PNL și USR PLUS (de exemplu, pe Dacian Cioloș l-ar învinge în turul 2 cu scorul de 25-16 ca nivel procentual). Însă ar pierde în fața Laurei Kovesi (dacă aceasta ar candida), cu un scor de 24-21 în favoarea actualei șefe EPPO.