Dezvăluirile fostului procuror militar Dan Voinea despre tatăl lui Mircea Geoană la Revoluție. Generalul Ioan Geoană, parte a loviturii de stat?

Dezvăluirile fostului procuror militar Dan Voinea despre tatăl lui Mircea Geoană la Revoluție. Generalul Ioan Geoană, parte a loviturii de stat?

Enigmele Revoluției par fără sfârșit, iar una dintre ele se leagă de ascensiunea fulminantă a lui Mircea Geoană imediat după 22 decembrie 1989. Un rol major se pare că l-a avut tatăl său, ale cărui servicii aduse noii puteri nu au rămas nerăsplătite.

Fostul procuror Dan Voinea, cunoscut ca procurorul din procesul soților Ceaușescu, a avut Dosarul Revoluției pe mână până în anul 2009, nereușind să-l finalizeze. Potrivit Curentul, pe măsură ce procurorii militari păreau că înaintează în pas alert cu dosarul, fostul procuror Dan Voinea a început să facă publice diverse informații trecute sub tăcere.

„Complexa diversiune militară" a fost de fapt o psihoză teroristă

Spre exemplu, Dan Voinea a declarat, la România TV, că tatăl lui Mircea Geoană este cel care a lansat diversiunea cu teroriștii în subteranele Bucureștiului. Declarația sa vine în contextul în care procurorii militari neaserviți lui Ion Iliescu au stabilit că, începând cu seara zilei de 22 decembrie 1989, după apariția lui Iliescu în context, a avut loc „declanșarea și executarea diversiunii militare manifestată complex pe mai multe planuri, fiind cauza principală a numeroaselor decese, vătămări corporale și distrugeri survenite.

Probatoriul administrat a reliefat mecanismele dezinformărilor constante, având consecințe deosebit de grave, lansate prin intermediul TVR, Radiodifuziunii și mijloacelor militare de comunicații, astfel fiind instaurată la nivel național binecunoscuta psihoză teroristă.

De asemenea, se conturează modalitatea prin care au fost transmise o serie de ordine militare diversioniste, cu consecințe deosebit de grave. Totodată, urmare a probatoriului administrat există o mai bună înțelegere a diversiunii radio-electronice. Au fost realizate progrese notabile pentru înțelegerea fenomenului diversionist (unic în istoria României prin complexitate și anvergură) atât sub aspectul mecanismelor concrete de acțiune cât și din perspectiva persoanelor ce au dirijat acest fenomen. Este de așteptat ca viitoarele cercetări să aducă lămuriri privind autorii diversiunii și eventualele complicități în realizarea acesteia”, scriu procurorii militari.

Ne puteți urmări și pe Google News