Nu am înţeles această predilecţie a domnului Iliescu spre crimă şi uşurinţa cu care a dat asemenea comenzi. Toate acestea se găsesc în dosar. Dosarul este terminat. În acest dosar nu poate niciun judecător să nu condamne”, a declarat Dan Voinea în timpul unei dezbateri organizate cu ocazia comemorării a 26 de ani de la cea mai sângeroasă mineriadă, arată Digi24.

Despre domnul Iliescu nu pot să vă spun decât că există un jurnal al acţiunilor de luptă în care un general, care a întocmit jurnalul, a avut grijă să picteze pe ore. La ora cutare a sunat domnul preşedinte să ceară 100 de soldaţi care să acţioneze în zona cutare. La ora cutare, domnul preşedinte solicită 12 TAB-uri să acţioneze în zona Ministerului de Interne. La ora cutare, domnul preşedinte ne solicită să acţionăm cu gaze lacrimogene. I-am recomandat domnului preşedinte să nu folosească armata, că nu e cazul. Domnul preşedinte insistă. Iată cum s-a comportat. Adică a fost nu preşedinte, a fost un fel de stăpân”, a mai afirmat Voinea.

Dan Voinea a mai arătat și motivul pentru care dosarele instrumentate de Parchetul de pe lângă ÎCCJ sunt tergiversate.

"În ceea ce priveşte mineriada, în 13 iunie (1990 – n.r.), cel care dă tonul represiunii în Piaţa Universităţii este chiar procurorul general. A fost procurorul general care a trimis un mesager la televiziune, procurorul Olteanu, şi care, oficial, a cerut intervenţia trupelor împotriva manifestanţilor din Piaţa Universităţii. Şi atunci, ne mirăm că Parchetul nu a lucrat bine dosarele privind victimele de la Revoluţie sau de la Mineriadă?”, a subliniat fostul procuror.

Te-ar putea interesa și: