Tehnica, denumită "chirurgie digitală" a fost utilizată frecvent pentru adăugarea unor riduri pe fețele aproape imobile ale vedetelor care au făcut exces de injecții cu botox, regizorul Martin Scorsese plângându-se de faptul că actorii nu mai sunt capabili să exprime niciun fel de emoție din cauza acestor tratamente faciale.
CLICK AICI PENTRU A VEDEA IMAGINILE >>>>>>>>
Acuzațiile privind utilizarea acestei tehnologii pentru a subția sau înălța anumite vedete au apărut după ce cântăreața Britney Spears a apărut cu aproape opt centimetri mai înaltă, dar și mai slabă, într-un documentar legat de concertele ei din Las Vegas, comparativ cu clipul promoțional difuzat înaintea emisiunii respective.
De asemenea, există suspiciuni că și în cazul actriței Margot Robbie, din filmul "Lupul de Wall Street",a fost utilizată această metodă, picioarele vedetei părând exagerat de lungi pentru o persoană care are 1,62 m înălțime.
"De multe ori, am auzit că producătoarele de film solicită ca înfățișarea actrițelor să fie modificată digital, e ceva obișnuit. Dar nu și în cazul producătorilor bărbați", a declarat producătorul Gavin Polone, citat de Sunday Times.
"Aceste filme joacă un rol important în educația tinerelor și ar trebui ca cei implicați să-și asume responsabilitatea în fața societății. E hidos și greșit ceea ce se întâmplă, femeile putând fi împinse către acte necugetate pentru a arăta precum acele actrițe", spune la rândul său reprezentanta unui ONG care luptă împotriva unor asemenea pratici.