Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Familia Duicu-Ponta-Firea Pandele și familia Baritz
Familia Duicu-Ponta-Firea Pandele și familia Baritz

Familia Duicu-Ponta-Firea Pandele și familia Baritz

Avem două situații. Familia politică Duicu-Ponta-Firea Pandele acuză, într-o hărmălaie infernală, că este victimă a unor practici mafiote, în timp ce familia de bugetari Baritz din Drobeta, hăituită de clanul Duicu, trăiește în continuare într-o teamă reală, departe de ochii lumii.

Victor Ponta nu se “desolidarizează” şi nu vede nimic rău în acţiunile lui Adrian Duicu, capul unei reţele oculte specializată în trafic de influenţă şi jefuirea banilor publici, în schimb identifică “atacuri mafiote” într-o declaraţie făcută la televizor de Traian Băsescu. Pentru că a făcut “şcoală în Italia”, de altfel eliminată din CV, Ponta ştie cum acţionează mafioţii, o fi văzut că acolo Cosa Nostra şantajează şi ameninţă familii în direct la televizor şi la oră de maximă audienţă.

Prin urmare, dacă Adrian Duicu nu a ieşit la televizor să explice cum s-a străduit să o promoveze în DNA pe nevasta şefului poliţiei pentru ca sora şefului poliţiei să îl scape de acuzaţiile de incompatibilitate, şeful PSD Mehedinţi nu este mafiot şi se bucură în continuare de încrederea premierului României. Existenţa unei asemenea reţele, care implică miniştri, poliţişti de rang înalt şi judecători, o organizaţie ce luase în vizor o simplă familie de bugetari români pentru a o distruge, nu reprezintă un “atac mafiot” la adresa societăţii, ci o “înscenare”.

Familia Duicu-Ponta-Firea Pandele este prezentă acum pe toate ecranele într-un spectacol dezgustător de agresiv şi de zgomotos. Aflaţi în cercul celor mai puternici şi al celor mai bogaţi oameni din România, Victor Ponta şi Gabriela Firea Pandele se victimizează obscen în ochii întregii ţări, se străduiesc să stoarcă lacrimi de compasiune, să adune semnături din toate părţile, să se lăbărţeze pe toate televizoarele, ajung chiar să se pitulească în buncărele Armatei pentru a scăpa de opresiune.

Să ne amintim ce a păţit familia Baritz, oameni simpli din Drobeta Turnu Severin. Pentru că a îndrăznit să scrie pe Facebook despre afacerile murdare pe care şeful PSD al judeţului, Adrian Duicu, intenţiona să le facă cu spitalul în care lucra, Laura Baritz a devenit ţinta unui complot diabolic. Duicu a pus la cale o înscenare prin care urma să i se ofere mită asistentei, pentru ca apoi să fie băgată la închisoare. După ce femeia a refuzat şpaga, acelaşi Duicu a făcut presiuni ca atît ea cât şi soţul ei, tot asistent, să fie daţi afară. Cei doi au un copil mic.

“Trebuie să arătăm solidaritate umană faţă de o mamă, soţie, indiferent că este senator”, a declarat astăzi premierul ţării în faţa camerelor de luat vederi, cu referire la Gabriela Firea Pandele, desigur. Ştiţi ce se întâmplă cu mama şi soţia Laura Baritz din Drobeta Turnu Severin?

Laura Baritz şi-a închis contul de Facebook imediat după ce numele ei a devenit public. Colegi din presă au încercat să vorbească cu ea, însă a fost de negăsit. De asemenea, şi soţul ei s-a baricadat în tăcere. Toate acestea denotă că familia Baritz simte în continuare teama, teroarea exercitată asupra acesteia se pare că nu a încetat. “Şeful cel tare” se poate întoarce oricînd, PSD este tot la putere, iar ei trebuie să trăiască în continuare într-un judeţ şi într-un oraş condus şi dominat de oamenii lui Duicu.

Aşa arată adevărata frică. În timp ce cu sărmana Gabriela Firea Pandele (senator, vedetă TV, nevastă de milionar), “ameninţată” la televizor, se solidarizează ditamai partidul aflat la guvernare, în frunte cu însuşi premierul, alături de televiziuni şi lideri de opinie, în Drobeta Turnu Severin se pare că nimeni nu este alături de asistenta Laura Baritz.

Pe burtiera uneia dintre televiziunile de propagandă ale PSD era afisat ieri ceva de genul ”Băsescu vrea ca Firea să-și crească singură copilul”. Cei care au vrut cu adevărat ca fiica Laurei Baritz să crească cu mama la închisoare şi tatăl în şomaj se bucură în continuare de încrederea premierului şi a partidului de guvernământ al României.

Citiţi şi: Fragment din ţara baronilor PSD. Calvarul unei familii de români oneşti