Evenimentul Zilei > Social > Familia de români, acuzată că și-a maltratat bebelușul, a fost declarată nevinovată. Prima reacție a mamei
Familia de români, acuzată că și-a maltratat bebelușul, a fost declarată nevinovată. Prima reacție a mamei

Familia de români, acuzată că și-a maltratat bebelușul, a fost declarată nevinovată. Prima reacție a mamei

Părinții Ionuț și Sorana Rotundu au fost acuzați la începutul anului 2022 de autoritățile din Danemarca că și-au mailtrat copilul. Deputatul Robert Sighiartău a spus că statul danez a făcut, în sfârșit, dreptate în cazul celor doi tineri.

Ionuț și Sorana Rotundu au fost acuzați, în urmă cu un an, de către autoritățile daneze că și-au maltrat copilul. În cele din urmă, istanța din Danemarca a decis că cei doi părinți sunt nevinovați. Anunțul a fost făcut de deputatul Robert Sighiartău. Politicianul a transmis că cei doi au primit o scrisoare prin care sunt anunțați că sunt nevinovați. Informația a fost confirmată și de procurorul care s-a ocupat de acest caz. El a transmis că dosarul părinților români este închis definitiv.

Scrisoarea a ajuns la părinți vineri, 27 ianuarie. Autoritățile daneze au explicat că nu au găsit probe care să confirme că bebelușul a fost maltratat. Părinții au fost arestați timp de două lună pentru acuzațiile de abuz. Mathias s-a născut pe 26 decembrie 2021 și a fost internat pe 31 ianuarie, la Spitalul Universitar Odense. Medicii care s-au ocupat de copil au spus că a suferit fracturi osoase la cap, hemoragii la nivelul creierului și în spatele ochilor.

Cadrele medicale de la spitalul din Odense au făcut o sesizare și părinții au fost arestați pe 29 ianuarie. Bebelușul a fost supravegheat în toată această perioadă de un asistent maternal desemnat de autoritățile din zona în care cuplul trăia. Ulterior, el a ajuns într-o familie maternală. Autoritățile din România au intervenit în acest caz, iar Mathias a ajuns să fie îngrijit de bunicii materni din Vaslui.

Prima reacție a Soranei Rotundu după aflarea veștii

Mama bebelușului a reacționat imediat după ce a primit vestea. Sorana Rotundu a avut un mesaj de mulțumire pentru toți cei care i-au susținut în această perioadă. „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi. Mare și puternic Dumnezeu avem care întodeauna luptă pentru ai Săi copii! Lupta a fost grea dar biruința este pe măsură!”, a spus mama lui Mathias.

Sorana a continuat prin a spune că este foarte bucuroasă că lucrurile au revenit la normal și își poate petrece timpul alături de familia sa. „Mulțumim tuturor celor care au simțit alături de noi, s-au rugat, au plâns și s-au bucurat de biruința pe care Dumnezeu a adus-o în viețile noastre. Domnul mare e, puternic și tare. Nimic nu-i prea greu pentru El!”, notează Infoactual.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: