Capete de afiş ale unui "întreg sfârşit de săptămână de petreceri" sunt Faithless, Pink Martini şi Gary Moore, pe scena festivalului urmând să urce şi Şuie Paparude, Urma, Viţa de Vie, Sensor, Discoballs, L’Orchestre de Roche, Kumm, Brum Conspiracy, Les Elephants Bizarres, E.M.I.L, The MOOoD şi The Mono Jacks.

Vineri seara – Faithless

Startul festivalului va fi dat de trupa Faithless, alături de trupele româneşti Şuie Paparude, Sensor, Discoballs şi L’Orchestre de Roche, iar în următoarele două zile de petrecere scena va fi ocupată de Pink Martini, respectiv Gary Moore. Serile se vor încheia cu petrecerile "mute", Silent Disco, ce vor fi animate de muzica DJ-ilor rezidenţi DJ No şi DJ OD.

Trupa britanică Faithless spunea, săptămâna trecută întrun interviu acordat EVZ că va deschide Ciuc Summer Fest cu un show în care va include "piese de pe toate cele şase albume şi, bineînţeles, câteva surprize, aşa cum şi-a obişnuit deja fanii".

Cel mai recent album al lor, "The Dance", a fost lansat în luna mai a acestui an, la propria casă de discuri a trupei, Nates Tunes, şi a ocupat, mai multe săptămâni la rând, primul loc în topurile britanice. "Not Going Home" şi "Tweak You Nipple" sunt primele două piese extrase de pe noul album, care vor fi auzite şi la festivalul de pe 16-18 iulie.

"Extraactivităţi" pentru fani

Pe lângă concerte, publicul de la Ciuc Summer Fest va avea la dispoziţie "extraactivităţi", pregătite special pentru această primă ediţie. În incinta spaţiului de festival vor fi amenajate zone unde mai mulţi artişti români vor "întreţine" audienţa cu momente interactive de pantomimă şi step. Împătimiţii jocurilor electronice vor avea la dispoziţie o zonă de "gaming", unde se vor putea antrena la o partidă de tenis sau bowling virtual.

Târg de haine şi bijuterii pentru amatorii de shopping

Nici doritorii de cumpărături nu sunt lăsaţi deoparte, ei având la dispoziţie o gamă largă de articole, de la haine şi bijuterii vintage şi hand-made, până la "urban accessories", precum ochelari de soare, genţi şi pălării – toate în cadrul zonei BUZZarului Ciuc Summer Fest.

Porţile festivalului se vor deschide zilnic în jurul orei 17.00, iar primul concert al serii va începe în jurul orei 18.00.

Cei ce se bucură de statutul de capete de afiş pentru festival vor urca pe scenă după ora 21.00, urmând ca programul primelor două zile să continue cu "petrecerile mute" (Silent Disco), la care invitatul special, de sâmbătă, alături de DJ-ii rezidenţi DJ OD şi DJ Vincent 1000, este britanicul Talvin Singh.

Românii, gazde bune

Artiştii care şi-au confirmat prezenţa la Ciuc Summer Fest vor avea la dispoziţie 10 cabine şi birouri de producţie pentru fiecare zi de festival. A fost amenajată şi o cameră "cât mai izolată de agitaţia din culise", pentru cele două artiste, Sister Bliss, membră a trupei Faithless, şi China Forbes, solista orchestrei Pink Martini.

Cele două vor veni în România însoţite de copiii lor, care au 3 ani, respectiv 1 an. Ciuc Summer Fest reprezintă, spun organizatorii, "trei zile de muzică live, peste 70 de muzicieni, două scene, două zile de «petreceri mute» – Silent Disco, 15 show-uri şi peste 20 de ore de distracţie".

REGULI DE STAR

Gary Moore a interzis fumatul în culise

Cele trei zile de Ciuc Summer Fest din Bucureşti vor fi încheiate în atmosfera melodiilor chitaristului Gary Moore (foto), care şi-a început cariera muzicală în anii ’60 şi care a evoluat, de-a lungul timpului, alături de artişti precum Thin Lizzy, B.B. King sau trupa de bluesrock Skid Row, dar şi alături de Ozzy Osbourne.

Piese precum "Parisienne Walkways", "Empty Rooms", "Over the Hills and Far Away" sau "Story of the Blues" au devenit cunoscute în interpretarea lui Gary Moore, iar unele dintre ele vor putea fi ascultate şi la festivalul de la acest sfârşit de săptămână.

Show-ul chitaristului va fi deschis de trupele autohtone E.M.I.L. şi Viţa de Vie. Cât despre vizita sa la Bucureşti, artistul a insistat să aibă camera de hotel pe un etaj de nefumători şi a interzis fumatul chiar şi în zona de backstage.

OPORTUNITATE

Biletele vor costa mai mult la festival

Biletele pentru cele trei zile de festival pot fi achiziţionate din reţeaua magazinelor Diverta, Librăria Cărtureşti şi de la casa de bilete a complexului Zone Arena, la diferite categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţă de scenă: 90 lei Gazon B, 160 de lei pentru Gazon A şi 220 de lei pentru Tribuna VIP.

În zilele festivalului, biletele vor fi disponibile la intrarea în arenă şi în zona de festival, dar vor avea pre ţuri uşor mărite, de 110 lei, 180 lei şi 240 lei.

Astăzi, de la casa de bilete Zone Arena, elevii şi studenţii vor putea achiziţiona bilete la preţ redus pentru fiecare zi de festival.