Brian Amerige, inginer-senior Facebook, și-a spus punctul de vedere  față de conformitatea liberală a companiei într-un mesaj postat pe un board de discuții interne. Postul său, intitulat "Avem o problemă cu diversitatea politică", a declanșat o dezbatere la nivel de companie și a fost ulterior publicată în New York Times.  "Suntem o monocultură politică care are intoleranță la diferite puncte de vedere", a scris Amerige în postare.  "Noi pretindem că analizăm toate perspectivele, dar suntem rapizi să atacăm pe oricine prezintă o viziune care pare a fi în contradicție cu ideologia".

El a spus că angajații "sterg postări ale susținătorilor lui Trump", iar corectitudinea politică excesivă dăunează "culturii interne" și "viabilității" societății, a mai scris inginerul care a recunoscut că şi el merită aceste critici.

El a adăugat că societatea a devenit "oarbă și respingătoare". iar la sfârșitul postării sale, inginerul a anunțat crearea unui grup on-line numit FB'ers pentru Diversitate Politică, unde peste 100 de angajații s-au alăturat şi pot "vorbi despre aceste probleme fără teamă".

Mai mulți angajați Facebook s-au plâns de această postare, pe care au numit-o ca fiind o ofensă. Cu toate acestea, mesajul lui Amerige nu a încălcat nici o regulă a companiei.  Apelul intern pentru o mai mare diversitate politică pe Facebook coincide cu preocupările din ce în ce mai mari legate de o serie de interdicții și suspendări de pe platformă pe care criticii spun că sunt motivate strict politic.