Evenimentul Zilei > Actualitate > DOVADA că Facebook ASCULTĂ utilizatorii! O femeie a făcut o descoperire ÎNFIORĂTOARE
DOVADA că Facebook ASCULTĂ utilizatorii! O femeie a făcut o descoperire ÎNFIORĂTOARE

DOVADA că Facebook ASCULTĂ utilizatorii! O femeie a făcut o descoperire ÎNFIORĂTOARE

O femeie din Sydney acuză Facebook că ascultă conversațiile utilizatorilor ca mai apoi să le ofere reclame prin intermediul aplicației.

După ce a discutat despre saune în urmă cu câteva săptămâni, femeia a văzut cum pagina sa de Facebook a fost inundată de reclame despre saune.

Ea și-a exprimat îngrijorarea față de o serie de anunțuri similare, pe are le-a catalogat „înfiorătoare”.

„Nu am căutat pe Google, dar după mi-a apărut reclamă pe Facebook. Este într-adevăr înfiorător”, a declarat ea.

„Scriu ceva o dată sau caut eva iar apoi, pentru câteva zile, îmi apar constant reclame, iar uneori chiar dacă nu ai cautat pe Google, doar dacă ai vorbit ceva cu un prieten”, a mai spus ea.

Oamenii discută de ani de zile despre posibilitatea că anumite companii, precum Facebook, ascultă conversațiile utilizatorilor, dar până în prezent nu a existat nicio dovadă solidă în acest sens.

„Este foarte probabil ca anunțul privind saunele să fie rezultatul altor surse de infromații și inteligență artificială. Inteligența artificială este foarte puternică și poate face corelații care ar putea fi la început trecute cu vederea: de exemplu, prietenul acestei femei ar fi putut căuta ulerior saune și, prin urmare, inteligența artificială știe că prietenii caută acel subiect așa că îi oferă reclame și ei.

Sau poate ubiectul de saune a venit în conversație după ce o altă căutare despre un subiect legat de saune a fost făcută.

O altă posibilitate este ca ea să fii fost într-o saună, având locația activată pe telefonul ei”, a declarat un reprezentant al unei companii de securitate cibernetică pentru The Sun.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: