Evenimentul Zilei > Actualitate > RECORD PE INTERNET: FACEBOOK ‒ peste 2 MILIARDE DE UTILIZATORI!
RECORD PE INTERNET: FACEBOOK ‒ peste 2 MILIARDE DE UTILIZATORI!

RECORD PE INTERNET: FACEBOOK ‒ peste 2 MILIARDE DE UTILIZATORI!

Reţeaua Facebook a înregistrat cifra record de peste 2 miliarde de utilizatori care accesează cel puțin o dată pe lună platforma, acesta reprezentȃnd un nou record al Internetului.

Reţeaua de socializare Facebook, creată de  Mark Zuckerberg în anul 2004, pentru a oferi posibilitatea de a contacta persoane apropiate, dar și persoane încă necunoscute, una dintre cele mai răspândite rețele sociale din lume, înregistrează un record în domeniul Internetului,  ea depășind pragul de două miliarde de utilizatori care accesează cel puțin o dată pe lună această platformă.

De la 1,94 miliarde de utilizatori lunari, din care 1,28 miliarde accesau reţeaua în fiecare zi, la 31 martie 2017, numărul utilizatorilor Facebook a crescut uimitor. Facebook are o influență uriașă, deținând și aplicațiile Messenger, Instagram și Whatsapp, care fiecare avȃnd în jurul a unui miliard de utilizatori.

Acest succes îi prinde bine, căci Facebook se află de fapt în perioadă de refacere după verificările antitrust ale Uniunii Europene, din mai 2017, care au dus la amendarea companiei cu o sumă uriașă, din cauza WhatsApp-ului. Comisia Europeană susține că a aplicat o amendă proporțională și descurajatoare, având în vedere acțiunile Facebook privitoare la posibiliatatea tehnică de legare a indentităţilor utilizatorilor de Facebook și de WhatsApp, care există încă din anul 2014.

Amenda aplicată companiei de către Comisia Europeană a fost una consistentă, Facebook având de plătit 110 milioane de euro, conform dcnews.ro