Editura RAO lansează volumul Nisipuri mișcătoare, de Malin Persson Giolito, deinător al premiului cel mai bun thriller suedez al anului 2016

 

 

Un thriller incisiv despre o adolescentă de 18 ani acuzată de mai multe crime comise intr-o şcoală de la periferia bogată a Stockholmului. O dramă care ridică intrebări despre arhitectura complicată a dragostei, efectele dezastruoase ale sentimentului de vină şi rolul justiţiei. La debutul romanului, Maja petrecuse deja nouă luni în închisoare şi aştepta procesul. Volumul a fost desemnat şi Cea mai bună carte a lunii la categoria thriller in clasamentul Amazon.

 

APRECIERI:

„Cea mai nouă senzație a literaturii suedeze“ , Time Magazine

 

„Citind această carte, celelalte hobby-uri trec pe locul al doilea. Malin Persson Giolito relatează o poveste intr-un stil cu totul unic.“ Lotta Olsson, critic literar – Dagens Nyheter „Cartea captivează de la primele pagini şi, pe măsură ce continuaţi să citiţi, vă simţiţi hipnotizaţi. E un roman extraordinar, care depăşeşte ce s-a publicat pană acum in genul suspans. O dramă avand in fundal tribunalul şi o clasă de liceu, despre viaţă şi moarte, care schiţează portretul de neuitat al unei adolescente.“ Aftonbladet (Suedia)

„Unul dintre cei mai interesanţi autori din Suedia. […] Doar cateva romane recente mi-au captat atenţia pană la ultimele pagini, aşa cum s-a intamplat in cazul thrillerului Nisipuri mişcătoare, scris de Malin Persson Giolito.“ Expressen (Suedia)

Este Maja o victimă sau un criminal cu sânge rece?

 

„Pentru mine, Nisipuri mişcătoare merită să intre in atenţia targului anual de carte de la Londra. Este un roman despre inocenţă, vinovăţie şi despre culisele avocăţeşti din sala tribunalului. Despre ambiguităţile prieteniei şi despre cum increderea şi fidelitatea pot fi înşelate. Un thriller electrizant.“ Suzanne Baboneau, Simon & Schuster, Londra

DESPRE AUTOR

Malin Persson Giolito s-a născut in Stockholm, Suedia, in anul 1969 şi a crescut in Djursholm, oraş din sudul ţării. Este de profesie avocată şi a lucrat pentru cea mai mare firmă de avocatură din nordul ţării. De asemenea, a făcut parte din Comisia Europeană de la Bruxelles. In prezent, trăieşte in capitala Belgiei cu soţul şi cele trei fiice.