Drama prin care trece mama Luizei Melencu, care a fost chemată la IGPR pentru a da probe ADN, este departe de a se fi terminat.

Femeia, care a fost amendată cu 5000 de lei pentru că a refuzat să se prezinte să dea probe ADN, a fost agresată verbal, azi, la București, de un polițist, IGPR anunțând că a demarat o anchetă pentru a stabili ce a făcut omul legii.

Polițistul care a agresat-o verbal pe mama Luizei Melencu va fi cercetat, a anunțat IGPR.Inspectoratul General de Poliție a comunicat că a dispus începerea anchetei interne  după ce mama Luizei Melencu a acuzat că a fost agresată verbal de comisarul de poliție care se ocupa de prelevarea  probelor ADN.

Mama Luizei Melencu a acuzat că geneticianul a vrut să îi spună care este procedura, dar comisarul de poliție ar fi intrat în discuție interzicându-i specialistului să dea detalii. Potrivit mamei Luizei Melencu,  polițistul i-a spus  că poate fi obligată să dea probe.

Scandalul probelor ADN

În jurul prelevării de probe ADN de la Monica Melencu, mama Luizei, a existat un întreg scandal. Luni, Monica Melencu a declarat că a fost forțată să dea probele ADN, care urmează să fie trimise la FBI, în SUA.

Ea a ieșit plângând în hohote din sediul IGPR, unde s-a prezentat pentru prelevarea de probe biologice. Femeia a acuzat că probele i-au fost recoltate după ce un comisar i-a vorbit pe un ton ridicat. Acuzațiile Monicăi Melencu au fost susținute și de avocatul ei, Tonel Pop.

„Acest domn (n.r comisarul IGPR care coordona operațiunea) nu l-a lăsat pe domnul de la laborator să îmi explice. S-a enervat  Am fost obligată, pur și simplu obligată. Nu îmi plac regulile care s-au pus aici. Nu ne-au lăsat să ne explice despre ce este vorba. Acel comisar a luat foc și mi-a spus că ma ia cu forța”, a spus mama Luizei la ieșirea de la IGPR.

Întrucât femeia plângea și era incoerentă, Tonel Pop a explicat situația: „Dânsa a fost de acord să respecte hotărârea judecătorească, dar a avu această pretenție să i se explice. Șeful laboratorului de Criminalistică a vrut să îi explice cu schemă pe hărtie.

În momentul în care șeful Laboratorului a explicat că laboratorul pentru recoltare este în altă parte, atunci comisarul Ciobanu a spus că dânsul dirijează ancheta și i-a spus geneticianului să nu mai dea explicații. A spus vă iau cu forța”, a declarat acesta.

Anterior, mama Luizei Melencu, fata răpită de Gheorghe Dincă, refuzase să dea anchtetatorilor probe de ADN. Mai mult, din cauza acestui refuz, Monica Melencu a fost amendată de DIICOT cu 5.000 de lei. Ulterior, femeia, convisă de avocatul său, a decis să accepte totuși prelevarea de probe biologice.

„Am luat o hotărâre după ce domnul avocat a insistat să mă supun noii recoltări de probe biologice și să mă consult cu familia în acest sens. După îndelungi discuții cu familia am hotărât să fiu de acord cu condițiile următoare: să fie de față domnul avocat Tonel Pop la recoltare, să fiu dusă cu mașina la București pentru recoltare de către organele de anchetă pentru că nu am posibilități materiale, mai ales că m-au amendat cu 50 de milioane vechi. În concluzie, nu avem cum să ne luptăm cu sistemul și trebuie să cedăm în acest moment”, a declarat Monica Melencu