Evenimentul Zilei > International > EXPLOZIE DEVASTATOARE la UZINĂ. AU MURIT cel PUTIN 22 de PERSOANE. PERICOL la NIVEL NAȚIONAL
EXPLOZIE DEVASTATOARE la UZINĂ. AU MURIT cel PUTIN 22 de PERSOANE. PERICOL la NIVEL NAȚIONAL

EXPLOZIE DEVASTATOARE la UZINĂ. AU MURIT cel PUTIN 22 de PERSOANE. PERICOL la NIVEL NAȚIONAL

Cel puțin 22 de persoane au murit, iar alte 22 au fost rănite miercuri într-o explozie, urmată de un incendiu, care s-a produs în apropierea unei uzine chimice din nordul Chinei, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

Explozia a afectat şi 50 de camioane, distruse de foc, lângă uzina grupului Hebei Shenghua Chemical din Zhangjiakou, la circa 200 km nord-vest de Beijing, au precizat serviciile de presă ale oraşului pe reţeaua socială Weibo.

Răniţii în urma exploziei, produse la ora locală 00,41 (16,41 GMT – marţi), au fost transportaţi la spital, potrivit comunicatului, care nu precizează cauzele exploziei.

„Eforturile de căutare şi ajutor, precum şi o anchetă privind cauzele accidentului sunt în curs”, potrivit autorităţilor.

În China, în ultimii ani, s-au produs mai multe accidente industriale. În iulie, o explozie la o uzină chimică în provincia Sichuan s-a soldat cu 19 morţi şi 12 răniţi, iar în 2015 o deflagrație uriașă la un depozit de produse chimice a provocat moartea a 165 de oameni în oraşul portuar Tianjin.