Evenimentul Zilei > International > O explozie puternică a avut loc la un depozit militar! Orașul a fost evacuat
O explozie puternică a avut loc la un depozit militar! Orașul a fost evacuat

O explozie puternică a avut loc la un depozit militar! Orașul a fost evacuat

O explozie urmată de un incendiu la un depozit militar din oraşul Arys, din sudul Kazahstanului, a determinat luni evacuarea locuitorilo. Pentru moment nu se ştie dacă s-au înregistrat victime.

Incidentul, ale cărui cauze nu sunt cunoscute, s-a produs la ora locală 09:20 (03:20 GMT), după care guvernul a decretat stare de urgenţă în toată provincia Turkistan, în care se află Arys, oraş cu aproape 60.000 de locuitori.

„Dată fiind magnitudinea evenimentului, considerăm necesar să evacuăm oraşul" a declarat, unui grup de jurnalişti, şeful executiv al provinciei, Umirzak Şukeiev.

Ministrul kazah al Apărării, Nurlan Emerkbaiev, a plecat la Arys pentru „a evalua personal situaţia şi a lua măsurile necesare", a precizat biroul de presă al instituţiei, citat de Agerpres

Autorităţile au desfăşurat două spitale de campanie, cu câte 100 de paturi fiecare, pentru îngrijirea posibililor răniţi ai incidentului. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.