Evenimentul Zilei > Actualitate > Explozie la SF. Pantelimon, secția ATI. Trei pacienți au fost evacuați
Explozie la SF. Pantelimon, secția ATI. Trei pacienți au fost evacuați

Explozie la SF. Pantelimon, secția ATI. Trei pacienți au fost evacuați

Un tub de neon a explodat la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală. Trei pacienți, aflați în stare gravă la ATI, au fost evacuați.

Explozie la Spitalul Sf Pantelimon din Capitală, la secția ATI.

Autoritățile au confirmat că este vorba despre un nou incident din sistemul medical, de această dată la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală.

Trei pacienți au fost evacuați de la ATI după ce a explodat unul dintre cele 3 neoane din secția respectivă.

Din primele informații reiese că pacienții au inhalat mult fum. Ei erau internați la ATI și se aflau deja în stare gravă.

Tocmai din aceste motive ei nu pot fi transportați la alte spitale.

Conform RomaniaTV, managerul instituției spune că situația s-a remediat deja și că nu a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Acesta a mai declarat că imediat ce salonul se va aerisi, pacienții vor fi mutați la loc, momentan aflându-se pe holul spitalului.

Explozie la Sf Pantelimon, secția ATI

„La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, în această seară, în jurul orei 20.15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără.

Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului” se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Reamintim că în urmă cu doar două zile, mai exact vineri dimineață, Capitala a fost martora unui eveniment tragic.

Un incendiu puternic a mistuit patru saloane de la Spitalul Matei Balș. În urma sa, șapte persoane au murit.

Incendiul a avut loc la ora 5:00 dimineața, iar din spusele oficialilor, echipele de intervenție au reacționat foarte rapid. În doar câteva minute, în curtea spitalului ajunseseră deja primele mașini de pompieri, ambulanțe și autovehicule de descarcerare.

Momentan, ancheta este în desfășurare pentru a se stabili cu exactitate ce a cauzat incendiul. Există câteva ipoteze, dar anchetatorii nu exclud la acest moment nicio variantă.

Sursă foto: Captură TV RomaniaTV