Evenimentul Zilei > International > EXPLOZIE la Bruxelles. Nu se cunosc detalii, deocamdată
EXPLOZIE la Bruxelles. Nu se cunosc detalii, deocamdată

EXPLOZIE la Bruxelles. Nu se cunosc detalii, deocamdată

O explozie puternică a fost consemnată sâmbătă, la Bruxelles, într-un imobil de locuinţe, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al pompierilor din capitala belgiană, fără a putea preciza cauza deflagraţiei, nici dacă există victime.

„Confirm explozia dintr-un imobil de locuinţe. Încă nu cunosc cauzele. Nu ştiu dacă există victime”, a declarat pompierul pentru AFP, preluată de Agerpres

Charles Picqué, primarul cartierului în cauză, Barriere Saint-Gilles, a declarat, citat de site-ul Bx1: „Se pare că este o explozie provocată din cauza acumulării de gaze. Două persoane au fost rănite, dar serviciile de urgenţă trebuie să caute printre dărâmăturile locuinţei distruse”. 

AFP aminteşte că la 22 martie 2016, Bruxellesul a fost ţinta celor mai grave atentate din istoria sa, care au făcut 32 de morţi şi peste 320 de răniţi la metroul şi aeroportul din capitala Belgiei. De atunci, serviciile de securitate belgiene sunt în alertă, iar orice eveniment neobişnuit suscită un interes sporit din partea mass media.