Evenimentul Zilei > Actualitate > Explozie la Botoșani. O femeie a murit, iar casa a fost complet distrusă
Explozie la Botoșani. O femeie a murit, iar casa a fost complet distrusă

Explozie la Botoșani. O femeie a murit, iar casa a fost complet distrusă

Veste tragică vineri dimineață: o femeie din Botoșani în vârstă de 86 de ani a murit în urma unui incendiu izbucnit la casa ei.

O femeie în vârstă de 86 ani din Botoșani a murit în urma unui incendiu. Focul a cuprins, în noaptea de joi spre vineri, o locuinţă de pe raza localităţii Silişcani din comuna Gorbăneşti, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, incendiul a fost sesizat de către un vecin, care a observat că arde locuinţa femeii.

Două butelii de aragaz aflate în interior au explodat înainte de intervenţia pompierilor.

„La faţa locului au ajuns trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti şi Detaşamentului de Pompieri Botoşani.

O femeie din Botoșani a murit în urma unui incendiu izbucnit în casă

Au intervenit trei autospeciale cu apă şi spumă, un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dar şi pompierii voluntari.

La sosirea forţelor de intervenţie, ardea întreaga locuinţă, iar tavanul era prăbuşit.

Întrucât existau informaţii că proprietara nu a reuşit să iasă din casă, pompierii au început căutările concomitent cu acţiunea de stingere. Din nefericire, bătrâna a fost găsită decedată, lângă sobă”, a afirmat Lupu.

Reprezentanţii ISU susţin că, foarte probabil, incendiul a fost generat de jar căzut din sobă, arată Agerpres.

O altă femeie, din Constanța, a murit după ce s-a aruncat de la balcon în timpul unui incendiu

Reamintim că marți, o femeie de 56 de ani din Constanța a murit după ce a căzut de la balconul apartamentului de la etajul 6. Apartamentul era cuprins de un incendiu violent.

Ea ieșise pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință și a așteptat acolo minute bune să fie salvată.

Pompierii veniți la fața locului nu aveau însă nici autoscară și nici o saltea pe care femeia să poată sări. Au privit neputincioși cum femeia a căzut, în timp ce încerca să coboare pe zidul blocului, din balcon.

Explicațiile ISU Constanța: „autoscara a trebuit adusă de la 8 kilometri distanță și a ajuns la două minute după ce femeia a căzut în gol, iar saltea nu există în dotarea pompierilor”.