Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud două echipaje de prim ajutor au intervenit pentru a le acorda celor două femei rănite primul ajutor, şi o altă autospecială de terapie mobilă intensivă a pornit în întâmpinare, preluând în stare foarte gravă o femeie cu arsuri în proporţie de 60 la sută pe suprafaţa corporală şi o plagă abdominală.

“Echipajele au găsit la locul deflagraţie o persoană cu în stare gravă, cu arsuri de gradul doi şi 3 pe 60 la sută din suprafaţa corporală şi o plagă abdominală. O a doua persoană a fost preluată de echipajele medicale de la dispensarul medical din localitate, aceasta prezentând arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corpului şi transportată la spitalul din Năsăud unde va rămâne internată sub supraveghere medicală. A doua femeie în vârstă de 41 de ani, care este în starea cea mai gravă a fost preluată de echipajul de terapie mobilă intensivă şi transportată la Spitalul de Urgenţă din Bistriţa. Explozia nu a fost urmată de un incendiu, la faţa locului intervenind pompierii voluntari din comuna Şanţ” a declarat maiorul Ioan Budurlean, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

După ce va ajunge în secţia de Urgenţe a spitaului de Urgenţe din Bistriţa femeia în vârstă de 41 de ani, va fi transferată către o clinică de specialitate din Bucureşti. Primarul comunei Şanţ, Ioan Szabo spune că explozia care a avut loc la barul din localitate ar fi fost cauzată de o defecţiune a centralei pe lemne care încălzea imobilul.

“S-a încălzit foarte tare apa din centrală, avea 120 de grade la un moment dat, iar doamna care era de serviciu a sunat-o pe colega sa să o întrebe ce este de făcut în această situaţie. Colega sa a venit de acasă pentru a vedea care este problema cu centrala respectivă şi, nu se ştie din ce cauză, imediat după ce a intrat în bar centrala a explodat rănindu-le pe amândouă. Femeia care venise de acasă este în starea cea mai gravă. Cel mai probabil va fi transportată la Bucureşti, am luat legătura şi cu elicopterul SMURD însă din păcate acesta nu zboară noaptea”, a spus primarul comunei Şanţ, Ioan Szabo.

La faţa locului o echipă mixtă din care fac parte pompieri dar şi poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a petrecut explozia.