Evenimentul Zilei > Actualitate > EXPLOZIA unei butelii a aruncat acoperişul în aer. O victimă, rănită grav
EXPLOZIA unei butelii a aruncat acoperişul în aer. O victimă, rănită grav

EXPLOZIA unei butelii a aruncat acoperişul în aer. O victimă, rănită grav

O femeie de 65 de ani din comuna Valu lui Traian, Constanţa, a fost transportată cu arsuri grave, la Bucureşti, după ce a aprins un chibrit pentru a testa butelia de aragaz iar explozia i-a aruncat acoperişul casei în aer.

Explozia a fost atât de puternică încât vecinii de pe strada Murfatlar au crezut că trenul, care trecea în acel moment pe calea ferată, s-a răsturnat de pe pod. Oamenii spun că vecina lor, care trăieşte singură, cumpărase, de dimineaţă, o butelie nouă şi a montat-o singură. „I-a dat drumul ca să scoată aerul din butelie şi, când a montat-o la aragaz, a aprins un chibrit iar de la gazele acumulate s-a produs explozia care a aruncat acoperişul în aer şi a crăpat pereţii casei”, povesteşte fratele femeii.

Victima a fost transportată, cu arsuri pe 35% din suprafaţa corporală, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. „Era stabilă, avea arsuri pe faţă, gât, membre superioare şi coapsă dar, la spital, starea ei s-a deteriorat şi a fost solicitat elicopterul pentru a fi transferată la Bucureşti”, spune medicul Aura Broască de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa. Femeia este văduvă şi, potrivit vecinilor, îşi rezolvă, cum poate, treburile din gospodărie. Repară singură defecţiunile la instalaţi electrică şi schimbă, periodic, butelia de aragaz.