Excursie la Barcelona: farmec mediteranean accesibil tuturor

Excursie la Barcelona: farmec mediteranean accesibil tuturor

Capitala Cataloniei, Barcelona, a devenit, în ultimii ani, una din principalele destinaţii turistice ale Europei. Oraşul este unul dintre cele mai bogate locuri în ceea ce priveşte moştenirea culturală, dar şi unul modern, plin de atracţii pentru toate gusturile.

Uşor accesibil, fie că sosiţi aici cu avionul, vase de croazieră sau autoturismul, oraşul oferă o multitudine de posibilităţi de cazare şi de petrecere a timpului liber adaptate fiecărui tip de buget. În 2009, potrivit statisticilor oficiale, oraşul a fost vizitat de aproximativ 6,5 milioane de turişti.

Scurtă istorie a oraşului

Barcelona este situată pe coasta spaniolă a Mediteranei şi are o populaţie de aproximativ trei milioane de locuitori. Din punct de vedere istoric, povestea sa începe în vremea cartaginezilor, atunci când Hamilcar Barca, tatăl lui Hannibal, a decis să întemeieze aici o localitate ce va deveni cunoscută sub numele de Barcino. După cucerirea romană, aşezarea se dezvoltă ca un castrum, adică o bază militară, ale cărei ruine sunt vizibile şi astăzi.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Evul Mediu, Barcelona cunoaşte stăpâniri diverse, pe aici trecând, pe rand, vizigoţii, maurii şi francii. Ulterior, oraşul intră în componenţa regatelor spaniole, cum ar fi Aragonul, astăzi el fiind capitala regiunii autonome Catalonia.

Ce trebuie să vedeţi

Pasionaţii de istorie şi civilizaţie vor putea vizita rămăşiţele castrului roman şi cetatea medievală a oraşului, citadela unde locuitorii săi se retrăgeau în vreme de asediu. Din centrul istoric, localizat într-o zonă plană, radial pornesc mai multe bulevarde care urcă spre dealurile dimprejur, unde se află cartierele moderne ale Barcelonei.

Cunoscute sub numele de Les Rambles, aceste bulevarde sunt gazdele a sute de cafenele, florării, artişti ambulanţi şi restaurante. Tot aici, călătorul va putea admira opera El Liceu, piaţa alimentară La Boqueria, dar şi piaţa Placa Reial.

Cele mai multe dintre bulevarde se sfârşesc în portul vechi. Acolo, turiştii pot vizita Muzeul Maritim, unul dintre cele mai prestigioase de acest gen din lume, datorită bogatei experienţe maritime a spaniolilor acumulată mai ales în timpul marilor descoperiri geografice şi al perioadei coloniale. De asemenea, în zona portului se află şi cel mai mare acvariu din zona mediterană.

Barcelona este şi oraşul arhitecturii. Printre alţii, aici au trăit şi creat Antoni Gaudi, a cărui viziune se poate admira în aspectul unor clădiri precum Palau Guell, Parc Guell, dar şi cunoscuta Sagrada Familia. Pentru un periplu cultural complet, nu trebuie să rataţi vizitele la muzeul Fundaţiei Joan Miró, Muzeul Naţional de Artă al Cataloniei şi Muzeul de Artă Contemporană.

Turiştii amatori de cumpărături se vor simţi, de asemenea, răsfăţaţi, principala arteră unde se pot găsi cele mai cunoscute magazine din lume fiind Passeig de Gràcia.

Unde ne cazam şi cât plătim

Dacă optaţi pentru un pachet turistic de tip city break achiziţionat din România, ofertele pornesc de la aproximativ 197 de euro de persoană, cum este cazul celei promovate de agenţia Solis Travel. Acest preţ include biletul de avion şi trei nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele.

Oferte pentru această destinaţie au şi cei de la Best Tourism, care includ biletul de avion şi două nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de patru stele aflat în proximitatea catedralei Sagrada Familia.

Mai ieftină, dar care nu include transport, este oferta agenţiei Adria Travel, care conţine un pachet cu cazare două nopţi la un hotel de trei stele şi mic dejun la un preţ de 80 de euro de persoană.

Dacă optaţi pentru varianta plăţii cazării direct la unitatea de cazare, site-urile de rezervări online au oferte pentru toate bugetele. De pildă, pentru 35 de euro pe noapte, vă puteţi caza la un hotel de trei stele aflat la periferia oraşului, în timp ce, la un preţ care porneşte de la aproximativ 50 de euro pe noapte, puteţi găsi o cameră cu mic dejun într-un hotel aflat într-unul din cartierele vecine centrului oraşului.