Scrisoarea disidenților din PSD s-a lăsat cu schimbări majore nu doar în interiorul partidului ci și în afara sa, printre „tehnocrații” susținuți de social democrați pentru diverse posturi de conducere în cadrul agențiilor și companiilor statului.

 Pentru că Paul Stănescu (vicepremier) și Marian Neacșu (secretar general PSD) și-au pierdut influența în partid, oamenii pe care ei îi susține au au rămas cu șans e aproape de zero pentru a ocupa un post de conducere în Consiliul ASF, spun sursele Capital. Stănescu negociase po ziția de vic epreședinte pe asigurări pentru Marin Gubandru director zonal al Asirom, membru al PSD Olt și vechi om de casă al actualului vicepremier.

 În același timp, Marian Neacșu ar fi ales să își mențină sprijinul pentru Cornel Coca Constantinescu, actualul vicepreședinte pentru asigurări pe care îl dorea pe postul de primvicepreședinte, în locul lui O vidiu Wlassopol.

În prezent, niciunul dintre cei doi nu mai au șans e r eale, numele vehiculat pentru poziția de vicepreședinte pe asigurări fiind cel al lui Cristian Roșu, actualul director al Fondului de Ga antare a Asigurărilor și prieten din facultate al lui Liviu Dr agnea. Ovidiu Wlassopol, fostul soț al Liei Olguța Vasilescu, ar urma să își păstreze poziția de prim vicepreședinte.

La vârful instituției va rămâne Leonardo Badea, care a ajuns, de altfel, în această poziție la solicitatare directă a lui Liviu Dragnea, ca soluție de urgență pentru înlocuirea lui Mișu Negrițoiu.

Și Mircea Ursache, vic epreședintele pentru piața de capital, ar urma să fie schimbat cu unul dintre actualii membrii neexecutivi ai Consiliului, profesorul Daniel Armeanu, apropiat al lui Cristian Socol (strategul economic al PSD), aflat în relații bune și cu D arius Vâlcov. Pe poziția de vicepreședinte pentru pensii private este aproape sigur că nu va mai rămâne Ion Giurescu, însă sursele noastre spun că nici nu este încă avansat un înlocuitor.