Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Suntem noua generație de sacrificiu? Bogații lumii ne vor săraci și verzi VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Suntem noua generație de sacrificiu? Bogații lumii ne vor săraci și verzi VIDEO

Încălzirea globală este criza de care mai marii lumii se tem cel mai mult în perioada post-pandemică. Cel puțin asta arată cele mai noi narative transmise insistent la nivel global. Mirel Palada, Liviu Mihaiu, Tavi Hoandră, invitații lui Robert Turcescu într-un podcast exploziv marca EVZ Play, au discutat comentat capcanele propagandei ecologice și ce se ascunde în spatele ideologiei verzi.

Podcastul transmis zilnic de la ora 12.00, pe canalul de YouTube EVZ-Capital şi pe pagina de Facebook evz.ro, a propus un dialog incitant pe tema celei mai grave crize din perioada care va urma pandemiei. Inevitabil criza sanitară va lua sfârșit mai devreme sau mai târziu, însă ce ne facem cu încălzirea globală?

Ei vin acum și spun: nu mai ai voie să arzi porc, să tai frunzele”

Sociologul Mirel Palada consideră că e vorba de multă ipocrizie în toate aceste discursuri care se întrec să salveze planeta. Acesta a explicat teoria sa pornind inclusiv de la un sondaj recent realizat printre români. Există încălzire globală, dar e din ce în ce mai jenant instrumentalizată în scopuri propagandistice. De ce pune lumea botul? (…)

Acum 40 de ani Franța, Spania, Italia aveau interese moderne, consumau mai mult. Pe măsură ce au ajuns la un nivel de dezvoltare ridicat, îi interesează să-l păstreze. Noi, chinezii, nigerienii vrem în continuare dezvoltare. Am făcut un sondaj, noi românii suntem săraci, dar vrem autostrăzi, vrem bunăstare. Ei vin acum și spun: nu mai ai voie să arzi porc, să tai frunzele.

Palada: E o doctrină ca să ne sacrificăm cu toții

Mirel Palada a avertizat că după ce au încălzit planeta, bogații lumii ne vor înapoiați. E o doctrină ca să ne sacrificăm cu toții.

În opinia jurnalistului Liviu Mihaiu, în realitate cele mai bogate țări ale planetei încearcă să recupereze o parte din criza climatică pe care au provocat-o cu ajutorul țărilor mai sărace. Pe ei îi interesează prețurile, gazele, nu încălzirea globală. Și-au vânat toți mistreții și toți urșii„, a conchis jurnalistul.

Ediția completă a emisiunii poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: