EXCLUSIV. SE SPULBERĂ ÎNCĂ O PIESĂ DIN CONSTRUCȚIA IOHANNIS. MARTOR OCULAR: “ ÎN 2009, EU L-AM PRIMIT PE KLAUS IOHANNIS LA GRIVCO ȘI L-AM CONDUS LA DAN VOICULESCU”.

EXCLUSIV. SE SPULBERĂ ÎNCĂ O PIESĂ DIN CONSTRUCȚIA IOHANNIS. MARTOR OCULAR: “ ÎN 2009, EU L-AM PRIMIT PE KLAUS IOHANNIS LA GRIVCO ȘI L-AM CONDUS LA DAN VOICULESCU”.

“Victor Ponta știe foarte bine că nu am fost niciodată la Grivco. El a fost omul de lângă Mircea Geoană. Îl provoc pe Ponta să aducă orice probă, oricât de mică sau indirectă care să dovedească faptul că eu am fost la Grivco. Nu am negociat nimic cu Victor Ponta, el a fost un personaj secundar. Nu am avut nicio treabă cu niciun lucru care se numește Grivco. Am aflat după multă vreme ce-i aia Grivco”, a spus Klaus Iohannis în data de 26 august 2014. Adică săptămâna care tocmai se încheie. Atunci am scris un editorial în care mă întrebam de ce se zbate Klaus Iohannis să susțină că nu a fost la GRIVCO, la Dan Voiculescu, când a fost mai mult decât evident că, imediat după căderea guvernului Boc, el a devenit canditatul PSD-PNL-PC pentru funcția de prim-ministru. Parcă mai conta dacă a fost la GRIVCO, sau nu…

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News

 Pentru cei curioși, dau și linkul : http://www.evz.ro/de-ce-se-zbate-klaus-iohannis-sa-dovedeasca-ca-nu-are-nici-o-legatura-cu-dan-voiculescu-poate-crede-ca-s-au-sters-toate-inregistrarile-din-2009.html.

Nu mă așteptam să vină o infirmare rapidă a poveștii. Pe scurt, în cursul zilei de sâmbătă am primit un email. Succint:
" Johannis minte. Am fost de față când s-a întâlnit cu Voiculescu la GRIVCO. Voiculescu e un om puternic. Nu l-ar fi numit premier al coaliției GRIVCO dacă nu-l vedea și nu avea garanții. Nu înțeleg jocul lui Johannis, dar se face de râs. Am fost prea mulţi prezenți acolo.

"Textul este identic cu cel primit pe email, am intervenit pe el minor, adăugând diacriticile. M-a lăsat cu gura căscată. Era o primă mărturie directă a faptului că Iohannis a mințit! M-am întrebat ce credibilitate putea avea martorul întâlnirii. De aceea am pus mâna pe telefon și l-am sunat. A urmat un dialog, pe care-l redau la fel de succint.

Dan Andronic: Bună ziua!

Martor Ocular: Bună ziua!

D.A. : Am primit un mesaj în care spuneți că ați fost cel care l-a introdus pe Klaus Iohannis la Dan Voiculescu, în biroul său de la GRIVCO, în anul 2009. Este adevărat?

M.O. : Este foarte adevărat.

D.A. : Vorbim de momentul 2009 (cel negat de Klaus Iohannis – n.a.)?

M.O. : Vorbim de momentul 2009, când propunerea lui Traian Băsescu de prim-ministru era Lucian Croitoru, iar Opoziția vroia să-I facă o contrapropunere. Se uniseră Geoană cu Antonescu și veniseră cu propria propunere de premier. Ăla-i  momentul.

D.A. : Repet! Vorbim de momentul 2009 și de locația GRIVCO…

M.O. : Da. Fuseseră mai multe întâlniri acolo. Una cu Mircea Geoană, alta cu Crin Antonescu, iar între timp Antonescu se înțelesese cu Geoană pe soluția Iohannis. Veniseră împreună la Dan Voiculescu să-l convingă să-i susțină. Din punct de vedere politic și mediatic.

D.A. : Și Klaus Iohannis a venit la GRIVCO?

M.O. : Iohannis a venit la întâlnire. Dan Voiculescu acceptase propunerea și ceruse să discute cu el.

D.A. : Iar dvs ați fost acolo când a venit Iohannis la GRIVCO?

M.O. : Eu am fost acolo. Au mai fost și alți oameni acolo. Eu nu am participat la întâlnire…

D.A. : Ați participat sau nu ați participat? Dacă nu, de unde știţi?

M.O. : N-am participat la întâlnire! Dar eu l-am primit la intrarea în sediu GRIVCO, ne-am strâns mâna, ne-am salutat și l-am condus în încăperea în care se afla Dan Voiculescu.

D.A.: Ce funcție aveaţi în acel moment?

M.O.: Eram foarte apropiat de Dan Voiculescu de ani de zile și urma să devin președintele Consiliului de Administrație la Intact Media Grup!

 

Aceasta este prima parte a discuției pe care am avut-o preț de câteva minute cu Codruț Sereș. El este martorul ocular al acestei întâlniri, personaj care la acel moment era unul din oamenii de încredere al lui Dan Voiculescu. Au stat mult timp împreună. A lucrat la grupul de firme Grivco al lui Dan Voiculescu şi în anul 2001 s-a înscris în PUR. A deţinut funcţiile de şef al departamentului profesional de dezvoltare proiecte - în 2002, secretar general - în 2003, vicepreşedinte al PUR - în 2004. Tot în 2004 a fost desemnat candidatul PUR pentru funcţia de preşedinte al României dar, ca urmare a noii alianţe a partidului cu PSD, s-a renunţat la candidatura acestuia. Din 2005, PUR s-a transformat în Partidul Conservator şi Sereş este membru al acestui partid. În acelaşi an 2004, a devenit senator de Maramureş şi, în 2005- Ministru al Economiei şi Comerţului în guvernul condus de Călin Popescu-Tăriceanu, până în 2008. În anul 2009 s-a început urmărirea penală împotriva lui în dosarul privatizărilor strategice. Codruț Sereș a fost numit președinte al Intact în 2010. Ulterior, a trecut în Consiliul de Administrație al companiei. Sereș a fost și în Consiliul de Administrație al Editurii Intact (care editează Jurnalul Național) până în mai 2011. S-au despărțit în aprilie 2013.

De ce s-a hazardat Klaus Iohannis atunci când a lansat provocarea către Victor Ponta? S-a bazat pe tăcerea lui Mircea Geoană și Crin Antonescu? Posibil, numai că se dovedește de fiecare dată că Diavolul se ascunde în detalii. De această dată, Klaus Iohannis a uitat că a fost întâmpinat de cineva, plus alte câteva amănunte importante pe care le voi publica în ediția electronică de luni, ora 09.00, într-o a doua parte a convorbirii mele cu Codruț Sereș.