Evenimentul Zilei > Politica > EXCLUSIV. S-a decis câștigătorul alegerilor din PNL. Cîțu, de trei ori mai mulți delegați decât Orban
EXCLUSIV. S-a decis câștigătorul alegerilor din PNL. Cîțu, de trei ori mai mulți delegați decât Orban

EXCLUSIV. S-a decis câștigătorul alegerilor din PNL. Cîțu, de trei ori mai mulți delegați decât Orban

Cu circa 3.200 de delegați care vor vota pentru el pe 25 septembrie, Florin Cîţu este în mod detașat câștigător în acest moment în cursa pentru șefia PNL, potrivit unui calcul EvZ care a pornit de la numărul de delegați pe care îi va avea la congresul de pe 25 septembrie fiecare organizație PNL în parte.

Pentru Ludovic Orban ar urma să voteze doar aproximativ 1.200 delegați, aproape de trei ori mai puțini delegați față de contracandidatul său.

Alegerile sunt matematică pură, iar congresele se câștigă cu numărul mai mare de delegați. La acest moment, premierul în funcție are de trei ori mai mulți delegați trimiși de filiale să-l voteze în mai puțin de o lună.

Clujul, cu 180 de delegați, una dintre cele mai numeroase delegații care va fi prezentă la congres, a fost printre primele județe intrate în “echipa câștigătoare“. Filialele vocale de partea lui Cîțu, cum sunt Sibiu(154 delegați), Timiș(133 delegați) sau Suceava(142 delegați), se bat cu filiale care merg pe mâna actualului președinte liberal, în speranța victoriei pe 25 septembrie. De asemenea, de partea premierului mai sunt filiale precum Galați(101 delegați), Bacău(105 delegați), Teleorman(141 delegați), Arad(128 delegați), Prahova(170 delegați), dar și județele conduse de miniștri ai guvernului Cîțu, precum Gorj(Dan Vîlceanu- 91 delegați), Sălaj(Lucian Bode – 84 delegați) și Mehedinți(Virgil Popescu-113 delegați).

În total, potrivit calculului pe filiale, Cîțu are susținerea a 30 filiale, în timp ce Orban doar 11. Printre organizațiile PNL care-l susțin pe Ludovic Orban se numără sectoarele 3(73 delegați) și 5(57 delegați), Caraș Severin(113 delegați), Vâlcea(106 delegați), Vrancea(121 delegați), Dâmbovița(111 delegați) sau Diaspora(78 delegați).

Dar dacă lucrurile s-au tranșat deja și intenția de vot este clară în majoritatea filialelor, sunt și excepții de la regulă, cum este cazul Iașiului, unde filiala pare împărțită în două: jumătate cu Orban, jumătate cu Cîțu. Există și filiale nehotărâte: Bihor (191 delegați), Constanța (144 delegați) sau Giurgiu (145).

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: