Evenimentul Zilei > Politica > EXCLUSIV PRINT. Vremea întrebărilor cu Robert Turcescu. Vasile Blaga, despre o posibilă guvernare PNL-UNPR: „Există vreo altă variantă?”
EXCLUSIV PRINT. Vremea întrebărilor cu Robert Turcescu. Vasile Blaga, despre o posibilă guvernare PNL-UNPR: „Există vreo altă variantă?”

EXCLUSIV PRINT. Vremea întrebărilor cu Robert Turcescu. Vasile Blaga, despre o posibilă guvernare PNL-UNPR: „Există vreo altă variantă?”

Co-președintele liberal Vasile Blaga anunţă că PNL este dispus să guverneze alături de UNPR şi crede că serviciile secrete nu se implică în viaţa politică. Co-preşedintele PNL nu dă nicio şansă PMP, chiar şi cu implicarea în partid a lui Traian Băsescu, şi anunţă că va candida anul viitor pentru un nou mandat de parlament

Robert Turcescu: Am vizitat pagina de Facebook a preşedintelui Iohannis şi, ca să nu folosesc cuvinte dure, o să spun doar că am văzut acolo foarte multe comentarii critice în legătură cu activitatea preşedintelui, dar şi numeroase reproşuri la adresa Opoziţiei, motivul principal fiind legat de rămînerea lui Victor Ponta în fruntea Guvernului.

Vasile Blaga: N-am citit, sincer să fiu, pagina de internet a domnului Preşedinte, dar încă de la început ştiam că o să fie un altfel de preşedinte, şi a spus-o şi în campania electorală. Probabil că românii sînt obişnuiţi cu un preşedinte de un anumit tip, domnul Băsescu era prezent, extrem de prezent, vreme de zece ani de zile, domnul Iohannis intervine atunci cînd consideră necesar şi de aici, probabil, există această percepţie. Şi domnul Preşedinte, şi noi, PNL, evident că ne dorim ca domnul Ponta să plece pentru că, e clar, prezenţa lui în fruntea guvernului nu face deloc bine României. Ponta este cel care administrează ţara asta, dar în momentul ăsta vedem că, practic, e izolat, pentru că, în orice stat democratic, un om aflat în situaţia lui şi-ar fi dat demisia demult.

  Cititi interviul integral in editia tipărita de astăzi a Evenimentului zilei