Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV. Poveste de dragoste cu final absurd. A înjunghiat oameni și spune că victimele sunt vinovate
EXCLUSIV. Poveste de dragoste cu final absurd. A înjunghiat oameni și spune că victimele sunt vinovate

EXCLUSIV. Poveste de dragoste cu final absurd. A înjunghiat oameni și spune că victimele sunt vinovate

O poveste ce s-a vrut a fi de dragoste, o relație care a mers ceva vreme în ciuda diferenței de vârstă de 23 de ani dintre el și ea, s-a terminat cum nu se poate mai rău, într-o baie de sânge.

Supărat nevoie mare că femeia iubită vrea să-i dea papucii, Ștefan N. (66 de ani) a văzut negru în fața ochilor și a rezolvat totul cu un briceag: a injunghiat-o în piept pe fosta iubită și l-a tăiat de mai multe ori pe actualul ei partener de viață într-o luptă inegală ce s-a dat pe viață și pe moarte pe holul unui bloc din Capitală.

Sfidând orice logică, probele polițiștilor de la „Omoruri”, dar și pe martorii care au privit îngroziți scenele violente, cuțitarul a spus, senin, că el e victima. Chipurile, cei doi l-au atacat și că el nu a făcut decât să se apere! Judecătorii nu s-au lăsați impresionați și l-au băgat în arest.

Cu actualul iubit de mână, Alina C. (43 de ani) s-a dus, zilele trecute, la ușa celui cu care tocmai încheiase orice relație pentru a-și lua niște haine rămase în apartamentul din zona Kogălniceanu, din Capitală, unde locuise împreună cu Ștefan N.

Femeia voia o despărțire civilizată, fără certuri și, mai ales, nu voia să-i lase amintire acele câteva obiecte vestimentare care îi aparțineau. Numai că habar nu avea că decizia de a se despărți de iubitul mai mare cu 23 de ani decât ea, ar fi putut să o coste viața.

Și asta pentru că, sexagenarul a uitat de dragoste și de jurăminte și a văzut negru în fața ochilor când femeia alături de care petrecuse ceva vreme tocmai îl părăsea pentru alt bărbat, mai tânăr cu trei decenii decât el.

Trei vecini de-ai cuțitarului au fost martori ai atacului sângeros

Când cuvintele nu i-au mai fost de folos în scandalul monstru care s-a iscat pe holul blocului, bărbatul a înjunghiat-o mai întâi pe Alina – care a încasat o lovitură puternică direct în piept – și apoi și-a vărsat nervii pe noul iubit al acesteia, mai tânărul său rival în dragoste.

Încercând să o protejeze pe Alina cu brațețele și cu trupul, Adrian M. (36 de ani) s-a ales cu o mulțime de tăieturi adânci care însă nu i-au pus viața în pericol. Pentru partenera sa, lucrurile erau însă mult mai grave deoarece lama briceagului îi perforase un plămân și declanșase o puterică hemoragie.

Cumplitele scene cu atacul îndreptat asupra celor doi au fost privite de la început și până la sfârșit de câțiva vecini îngroziți – două femei și un bărbat -, scoși din case pe palier de tonul ridicat cu care Șfefan încerca să se impună în fața celor doi înainte de a-și face dreptate cu briceagul în mână.

Aceștia au fost, de altfel, și cei care au confirmat ceea ce s-a putut stabili în urma cercetărilor criminalistice și a investigațiilor medico-legale: cele două victime neînarmate fuseseră înjunghiate și tăiate de vecinul lor transformat în cuțitar.

După atac, cuțitarul și-a încuiat calm ușa apartamentului și a plecat. Victimele sale au rămas pe hol, într-o baltă de sânge

Chiar și după ce a lăsat într-o baltă de sânge doi oameni – dintre care unul cu pieptul străpuns de cuțit, la un pas de a fi ucis -, Ștefan N. a făcut un gest la care puțini se așteptau. Și-a închis tacticos ușa apartamentului, cu un gest reflex a apăsat pe clanță pentru a vedea dacă totul e în regulă după care a plecat, fără grabă, ca și cum nimic din toată nebunia pe care o crease nu s-ar fi întâmplat.

„Martorii ne-au spus că vecinul lor a trecut rapid de la o stare la alta în doar câteva zeci de secunde după ce i-a înjunghiat și tăiat pe cei doi. Cu un calm extraordinar, omul s-a întors cu spatele la victimele lui pentru a-și încuia ușa locuinței. A verificat dacă yala e închisă după care a plecat ușor, pe scări. Nu a fugit, nu a mers repede. Cu pas egal, a ieșit din boc fără să-i pese de ce lăsase în urmă”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Când a fost prins de poliție, în noapte, atacatorul sexagenar vorbea la telefon cu un nepot

Câteva ore mai târziu, în miez de noapte, Ștefan N. – care tocmai obținuse atestatul necesar ocupării unui post de agent de pază -, avea să fie prins de polițiștii bucureșteni de la ”Omoruri”, cei care alături de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, preluaseră cazul. Bărbatul se plimba liniștit, pe undeva prin centrul orașului, în zona Pieței Univeristății, când a fost reperat și încătușat. Vorbea la telefon cu – aveau să afle investigatorii -, un nepot de-al lui.

În anchetă, Ștefan N. a mai oferit o mostră de tupeu – după scenele incredibile în care și-a asigurat ușa casei și a plecat de la locul atacului – spunând că nu el este cel vinovat, ci fosta sa iubită și noul ei prieten! Precum în bancurile în care mortul înjunghiat de mai multe ori s-a aruncat și răsucit în cuțitul atacatorului ”nevinovat”, omul aflat în pragul celor 70 de ani a îndrugat o poveste în care el s-a aflat, chipurile, în legitimă apărare.

În povestea sa, briceagul era al lui Adrian M., rivalul său în dragoste, iar el l-a dezarmat și s-a apărat de loviturile acestuia. Cuțitarul nu explică însă de ce brațele și corpul bărbatului sunt pline de tăieturi de apărare și de ce fosta lui iubită are o gravă în piept – în urma căreia putea să moară – produsă de briceagul găsit asupra lui. În plus, Ștefan N. uită complet de cei trei martori care l-au văzut ce a făcut.

Cuțitarul vorbește de autoapărare. Probele l-au contrazis și l-au trimis în arest

„Bărbatul a spus că el este nevinovat, că s-a aflat în legitimă apărare. Și când a fost luat de pe stradă de polițiștii de la ”Omoruri” s-a arătat foarte mirat. E dreptul lui să spună ce vrea în apărarea lui, dar probele – felul leziunilor, al tăieturilor, al plăgii înjunghiate, urmele de la locul faptei, declarațiile martorilor care au asistat la întreaga scenă pe holul blocului demonstrează altceva. El este cel care i-a tăiat și înjunghiat pe cei doi. Instanța a acceptat toate probele acuzării și a emis mandat de arestare de 30 de zile pe numele său pentru tentativă de omor”, ne-au mai dezvăluit sursele citate.

Fosta iubită a sexagenarului cuțitar a ajuns în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgență unde a fost operată. Ea încă se mai află sub supravegherea medicilor în timp ce noul ei iubit, Adrian, a primit îngrijiri medicale și a fost externat. Așa cum o cere procedura judiciară, Ștefan N., bărbatul care i-a atacat cu cuțitul pe cei doi, va fi expertizat psihiaric de specialiștii de la IML ”Mina Minovici”.