Pentru mulți dintre polițiști sau oameni de afaceri care au avut de a face cu fostul șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) din cadrul Poliției Capitalei, anunțul destituirii sale a constituit o surpriză.

Schimbarea din funcție a lui a comisarului șef Gabriel Necșulescu survine ca urmare a unei anchete DNA, într-un dosar de corupție, deschis în 2016.

El este acuzat că ar fi cerut mită 15.000 de euro, ar fi primit 25.000 de lei difernța în diverse bunuri de la un om de afaceri pe care îl ancheta pentru înșelăciune.


Cutremur în Poliția Capitalei. Șeful unui serviciu important, inculpat pentru corupție

Colcăiala din Justiție. Rețeaua de interese ce blochează numirea șefilor de parchete


„Dumnezeu nu bate cu parul!”, a fost reacția unui important personaj din sfera Ministerului Afacerilor Interne, atunci când l-am întrebat de schimbarea din funcție a comisarului șef Gabriel Necșulescu.

Aceași sursă susține că, în perioada de glorie a Binomului Coldea-Kovesi, în biroul lui Gabriel Necșulescu intrau, deseori, ofițeri ai serviciilor secrete, respectiv SRI și DIPI, fosta „Doi și-un sfert”.

„El era omul serviciilor. Mă mir că îl anchetează. Dar eu cred că scapă”, a adăugat aceeași sursă, în exclusivitate pentru evz.ro.

Omul a mai adăugat că în biroul fostului șef al SICE se purtau discuții „de taină” la care participau doar Necșulescu, cei din serviciile secrete și șeful Poliției Capitalei.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE