Ieri la Realitatea TV, co-acționarul și moderatorul Cozmin Gușă a făcut următoarele afirmații:

"Să vă spun care sunt informațiile mele, pentru că am tot sunat să aflu ce se întâmplă, cu toată activitatea asta intensă a Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, se tot puneau lemne pe foc, la ce s-a ajuns? Să stăm strâmb și să judecăm drept: în audierea de alaltăieri Sebastian Ghiță a prezentat imagini, pe care eu le-am văzut cu o lună în urmă, în care Kovesi apare în casa lui în mai multe ipostaze, inclusiv filme. Or, Kovesi s-a tot dat peste cap că nu-l cunoaște pe Ghiță și că nu este apropiat al lui.

(…)

De aici vine acuzația de mărturie mincinoasă. De unde a apărut asta? De la cazul DNA Ploiești, cu Onea și Portocală. Sebastian Ghiță, în audierea discretă de alaltăieri – nu secretă dar discretă – a prezentat ipostaze mai mult decât intime cu Kovesi. Aceste lucruri sunt folosite de procurori ca să o acuze de mărturie mincinoasă.

(…)

"Foștii sefi ai Poliției au declarat că au plătit partea lor, după ce Ghiță a achitat partea Parchetului. Ghiță a prezentat mailuri prin care Kovesi solicita să fie acoperită cheltuiala în numele Parcehetului. Sunt trei elemente care permit încadrarea lui Kovesi într-un moment nefericit, e drept, când e vorba de candidatura la o funcție importantă inclusiv pentru România."

Surse din justiție ne-au confirmat faptul că Sebastian Ghiță a fost audiat prin comisie rogatorie din Serbia de către procurorii Secției de Cercetarea Magistraților, cu o zi înainte ca Laura Codruța Kovesi să-și cumpere bilet de avion spre Bruxelles. Această audiere de care a aflat și Cozmin Gușă, s-a desfășurat la Curtea de Apel București, în prezența unui judecător, a unui grefier, cu mijloace tehnice puse la dispoziție de STS. Ghiță a povestit tot și a dat documente care să-i susțină afirmațiile. După această audiere, Laura Codruța Kovesi a aflat ce probe sunt în dosar, mai ales că a dedus din întrebările care i-au fost puse lui Sebastian Ghiță spre ce se îndreaptă atenția anchetatorilor.

Toate aceste informații au fost furnizate și mai multor jurnaliști apropiați de Binomul Coldea-Kovesi.