Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV. Crimă în lumea oamenilor fără adăpost. Și-a ucis prietenul de pahar cu toporul
EXCLUSIV. Crimă în lumea oamenilor fără adăpost. Și-a ucis prietenul de pahar cu toporul

EXCLUSIV. Crimă în lumea oamenilor fără adăpost. Și-a ucis prietenul de pahar cu toporul

Dintr-un motiv care încă este necunoscut, un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost ucis de amicul de pahar într-o baracă împrovizată, undeva în sectorul 2 al Capitalei.

Arma crimei nu a fost descoperită, dar investigatorii cred că este vorba de o unealtă grea, cel mai probabil un topor,
transformată de asasin în armă albă. Vasile P. (54 de ani), principalul suspect al ororii a fost prins după o zi de căutări de polițiștii de la „Omoruri” însă bărbatul susține că este nevonovat.

Investigatorii l-au plasat la locul crimei cu ajutorul camerelor de supraveghere din zonă, dar și cu cel al altor indicii transformate în probe.

Personaje aflate la periferia societății și-au unit amărăciunile într-un fel de „cartier al barăcilor”, undeva în sectorul 2 al Capitalei, pe un câmp Oameni uitați de familii sau care au pierdut tot viețuiesc acolo, după reguli proprii, din mila altora sau din ce strâng de pe urma colectării de fier vechi sau a ambalajelor din carton și din plastic. Printre locatarii acestor barăci erau și Marian B. și Vasile P. a căror amiciție consolidată zilnic în fața unui pahar părea să nu poată fi distrusă de nimic.

Arma crimei este încă de negăsit. Vecinii de baracă vorbesc despre dispariția unui topor

În noaptea de 3 spre 4 ianuarie ceva s-a întâmplat între cei doi și Vasile i-a luat viața lui Marian pe care l-a măcelărit, cel mai probabil, cu un topor. Cel puțin acesta este scenariul pe care polițiștii de la ”Omoruri” l-au imaginat după ce au cercetat fiecare colțișor al locului și au vizionat imaginile surprinse de anumite camere de luat vederi. Ipoteza că arma crimei – încă negăsită -, este un topor este susținută de studiul rănilor făcut la autopsie de legiștii de la IML ”Mina Minovici”, dar și de declarațiile martorilor care vorbesc despre dispariția unui topor din gospodăria improvizată pe câmp.

”Victima are foarte multe răni la cap și la gât produse cu un obiect tăietor-înțepător greu. Pur și simplu bărbatul a fost măcelărit, nu a avut nici o șansă. Noi am presupus, după studiul leziunilor, că este vorba de un topor. Arma nu a fost găsită pentru că cel care a comis fapta nu a abandonat-o la locul crimei. A aruncat-o sau a ascuns-o probabil”, ne-au dezvăluit surse din anchetă.

Suspectul prinicpal l-a luat pe ”nu” în brațe

La o zi de la oribila crimă, Vasile P. a fost prins în Giurgiu, în locuința unor nepoți. Era băut. Firește, bărbatul, principal suspect al crimei căruia i-a căzut victimă amicul său, a rămas surprins când s-a trezit cu ofițerii de la ”Omoruri” la ușă și l-a luat pe ”nu” în brațe. În anchetă, el a povestit totul cu lux de amănunte, dar până la un moment dat, pentru a nu se face legătura între el și omor.

Bărbatul habar nu avea însă că investigatorii bucureșteni i-au refăcut traseul, pe ore, cu ajutorul camerelor de supraveghere stradale din zona apropiată câmpului unde sunt ridicate barăcile în care locuiesc acei oameni fără adăpost.

”El nu recunoaște că și-a ucis amicul. Povestește în amănunt cum a plecat să ajute o familie vecină să se mute în alt loc după ce baraca acestora luase foc cu câteva zile înainte de la un reșou improvizat. Spune că nu s-a mai întors acasă, dar noi avem probe că a revenit și a comis fapta și apoi a plecat iar. Cadavrul a fost descoperit de niște vecini care au sunat la poliție. Acolo, pe cîmp, nu sunt camere de supraveghere, dar cu ajutorul echipamantelor din stradă, am reușit să-i refacem traseul, pe ore, și să-l plasăm la locul crimei în intervalul în care vecinul său a fost ucis. În plus, există și alt gen de probe care-l indică în postura de principal suspect al omorului”, au adăugat sursele citate.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii de la ”Omoruri” și de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Vasile P. – aflat încă sub puterea ordonanței de reținere -, va fi dus astăzi în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă de 30 de zile, sub acuzația de omor.