Exclusiv. Candidează separat, câștigă împreună?! Planul PSD-PNL de a rămâne la putere după 2024

Exclusiv. Candidează separat, câștigă împreună?! Planul PSD-PNL de a rămâne la putere după 2024 Sursa: EVZ

Coaliția PSD-PNL are planuri mari care nu se încheie în 2024. Totuși, pentru a conserva puterea, cele două partide ar trebui să obțină împreună peste 50% din voturile românilor. Dacă în 2012, PNL și PSD au candidat împreună la Alegerile Parlamentare, reluarea acestui episod ar fi o greșeală uriașă în opinia jurnalistului Dan Andronic, invitat la podcastul România lui Cristache.

„Nu, decât dacă vor să se sinucidă. Nu, pentru că în momentul ăla vor lua foarte puțin. N-au nevoie. Orice cercetare sociologică ți-ar spune că împreună vor lua mai puțin decât separat.”, a explicat jurnalistul.

Comasezi și câștigi!

„Din câte am înțeles, au găsit-o. Vor uni Localele cu Parlamentarele. Le vor face în același timp. De ce? Pentru că baza electorală a PNL, din punct de vedere al primarilor și consilierilor județeni e foarte mari. (…) Și întotdeauna la alegerile locale e un tip de abnegație a primarilor care vor să câștige mandatul, care se mai stinge până la Parlamentare. În momentul ăla vor avea 4 buletine de vot. Va fi greu pentru un cetățean să voteze în 4 feluri sau în 2 feluri. Plus că implicarea la nivel local va fi cu totul alta. Ceea ce va presupune că PSD și PNL vor fi capabile să mai ducă încă o tură de alegeri.”, e de părere Dan Andronic.

Rețetă veche la Cotroceni

„Din perspectiva Prezidențialelor, s-ar putea să asistăm la o manevră de tip Dăncliă, în care, în turul II să fie un contracandidat, greu de votat.”, a mai spus jurnalistul, care consideră că Klaus Iohannis nu va renunța la politică, la sfârșitul mandatului. „Dacă nu se concretizează nimic din perspectiva unei cariere politice la nivel european, îl văd ca președinte al PNL.” consideră jurnalistul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Urmăriți întregul interviu la podcastul România lui Cristache, doar pe canalul Youtube EVZ Capital.

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro