Toată Europa fotbalistică a luat o pauză forțată, din cauza coronavirusului. Și viitorul este incert, pentru că nu se știe dacă actualul sezon, 2019 – 2020 se va încheia. La mijlocul săptămânii s-a mai jucat fotbal la nivel înalt, în Liga Campionilor și Liga Europa. În unele locuri, chiar cu spectatori, așa cum a fost cazul la Leipzig – Tottenham sau Liverpool – Atletico Madrid.

Deși Germania n-a fost ocolită de coronavirus, nemții nu au suspendat, inițial, fotbalul. Dar, ieri, Federația a anunțat că nu se va mai disputa nimic în weekend. Se joacă fără spectatori în Rusia, Turcia, Serbia, Suedia, Ungaria, Ucraina, Muntenegru, Kosovo și Azerbaidjan. Normal, cu spectatori, se vor desfășura partidele din Gibraltar, Belarus și Islanda.

Foarte probabil, săptămâna viitoare, UEFA o să anunțe că suspendă Liga Campionilor și Liga Europa, așa că iubitorii fotbalului vor rămâne fără meciuri. Efectul negativ se vede la televiziunile deținătoare de drepturi TV, care nu mai pot vinde publicitate și trebuie să acopere spațiul de emisie. Suspendarea fotbalului aduce mari probleme financiare și pentru casele de pariuri.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE