Evenimentul Zilei > Justitie > Exclusiv. Asasinatul cu bombă de la Arad, răspuns de ultimă oră al Parchetului General. De ce stagnează ancheta
Exclusiv. Asasinatul cu bombă de la Arad, răspuns de ultimă oră al Parchetului General. De ce stagnează ancheta

Exclusiv. Asasinatul cu bombă de la Arad, răspuns de ultimă oră al Parchetului General. De ce stagnează ancheta

Un an și jumătate, atât a trecut de la asasinatul cu bombă de la Arad, iar procurorii nu doar că bat pasul pe loc, nu au nici măcar un indiciu legat de modul în care să continue ancheta. Neputința lor este ilustrată chiar într-un răspuns pentru EVZ.

„Cu referire la solicitarea adresată instituției noastre, înregistrată la Biroul de informare şi relaţii publice cu numărul de mai sus, vă comunicăm faptul că, în urma verificărilor efectuate la Secția de urmărire penală și criminalistică, a rezultat că dosarul penal la care faceți referire este în curs de instrumentare, cu urmărirea penală desfășurată in rem”, au precizat cei de la PG. Nicio pistă, nici un vinovat, nici un suspect, deși s-a colaborat cu autorități din mai multe state precum Serbia, chiar și Ucraina în dosar.

Ce se întâmplă cu ancheta din dosarul atentatului cu bombă de la Arad

Însă până acum nu există nicio pistă pe care procurorii să o poată urma. Ioan Crişan este omul de afaceri care a murit în 29 mai, după ce maşina pe care o conducea a explodat. Necropsia i-a confirmat identitatea omului de afaceri şi arată că acesta a murit la câteva secunde după ce maşina a sărit în aer. Două zile mai târziu, în 31 mai, procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad, în care Ioan Crișan și-a pierdut viața, la omor cu premeditare.

Ce au descoperit anchetatorii

Anchetatorii au descoperit două tipuri de ADN pe explozibilul din automobilul omului de afaceri. Procurorii iau în calcul varianta în care explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă, iar bomba ar fi fost activată de la distanţă. Oamenii legii așteaptă și finalizarea expertizei asupra bombei, pentru a-și da seama ce fel de explozibil a fost folosit. Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: