Evenimentul Zilei > Justitie > Examen pentru șefia DNA. Ministrul Justiției face selecția
Examen pentru șefia DNA. Ministrul Justiției face selecția

Examen pentru șefia DNA. Ministrul Justiției face selecția

Procurorii Gabriela Popa, Mădălina Scarlat şi Elena Hach, care au fost selectați pentru a ocupa funcția de procuror-șef adjunct al DNA susțin joi, 30 ianuarie, interviurile la Ministerul Justiției. Rezultatul selecției vor fi anunțate pe 3 februarie a.c. Candidaţii vor avea la dispoziţi 30 de minute pentru susţinerea proiectului, iar 60 de minute vor fi pentru întrebări şi răspunsuri.

Procedura de selecție a candidaților pentru posturile vacante de prim-adjuncți, adjuncți și sefi de secții se desfășoară în paralel cu cea pentru ocuparea celor trei funcții de conducere de la șefia PG, DNA și DIICOT. Drept urmare, noii procurori șefi de la cele trei mari parchete nu vor avea astfel un cuvânt de spus în fromarea echipei cu care vor lucra.

O parte dintre interviuri, pentru adjuncții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism și pentur procurori şef secţie au fost susținute pe 20 ianuarie.

Ministerul Justiţiei a demarat, la finalul anului trecut, procedura de selecție pentru funcțiile de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

După analiza prestației celor trei candidați, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu va înainta o propunere  Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior, după ce Consiliul Superior al Magistraturii își va spune cuvântul, ministrul Justiţiei și va prezenta propunerea președintelui României care va semna numirea în funcţie.