Evenimentul Zilei > EVZ Play > Evz.TV. Parada de la 1 Decembrie prin ochii unui veteran de război.
Evz.TV. Parada de la 1 Decembrie prin ochii unui veteran de război.

Evz.TV. Parada de la 1 Decembrie prin ochii unui veteran de război.

A trăit războiul la propriu, în teatre de operațiuni din diferite zone de conflict. De fiecare dată s-a întors acasă teafăr și sănătos. Astăzi a defilat pe sub Arcul de Triumf cu ochii scăldați în lacrimi. „Plâng de fiecare dată când sărbătorim Ziua Națională a României. Așa cum plâng toți ai mei care au văzut moartea cu ochii pe front”, a mărturisit pentru Evenimentul Zilei colonelul în rezervă Dan Cosma, prim vice-președinte al Asociatiei Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati.

Parada de 1 Decembrie a adus sub Arcul de Triumf mai bine de 4.000 de militari români. O parte dintre ei a trăit războiul pe viu, în teatre de operațiuni din Afganistan, Irak sau Bosnia Herțegovina. Evenimentul Zilei a stat de vorbă cu câțiva veterani de război care au fost răniți în luptă.

Vezi în materialul video de mai jos ce spune colonelul în rezervă Dan Cosma despre spiritul de camaraderie al oamenilor pe care i-a avut în subordine în diferite teatre de operațiuni și care crede că este cea mai importantă misiune a unui comandant.