Evenimentul Zilei > EVZ Play > Evz.TV. Mircea Diaconu: „Acum 50 de ani, cultura era mâncată pe pâine. Spectacolele de acum nu se ridică nici la genunchiul broaștei”
VIDEO

Evz.TV. Mircea Diaconu: „Acum 50 de ani, cultura era mâncată pe pâine. Spectacolele de acum nu se ridică nici la genunchiul broaștei”

Mircea Diaconu a vorbit la evenimentul de comemorare a regretatului regizor Alexandru Tatos - desfășurat la începutul acestei luni - despre filmele românești produse în perioada anilor '80 pe care le consideră printre cele mai reușite din istoria cinematografiei românești.

Artistul, de numele căruia sunt legate zeci de producții cu mare impact în rândul publicului, a realizat o radiografie dură a filmului românesc de astăzi, comparativ cu modul în care erau realizate producțiile de acum jumătate de secol. „Nu ajung nici la genunchiul broaștei… Totul se face la foc rapid. Se coace rapid. În 30 de zile ai filmul… Nu, domnule, noi frecam mărul până ieșea perfect! Ne implicam în actul de filmare. Dădeam totul din noi”, a mărturisit îndrăgitul actor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: