EvZ TV. „Dosare de presă”. Nicolae Ulieriu, primul purtător de cuvânt al SRI

EvZ TV. „Dosare de presă”. Nicolae Ulieriu, primul purtător de cuvânt al SRI

E marți, iar dacă e marți, avem un nou interviu „Dosare de presă”. Astăzi, un invitat special: Nicolae Ulieriu, gazetar și primul purtător de cuvânt al Serviciului Român de Informații.

Nicolae Ulieriu a fost un purtător de cuvânt al SRI în adevăratul sens al cuvântului: putea aborda orice subiect, știa ce vorbește și nu avea atitudinea cazonă pe care au adoptat-o ulterior succesorii săi.

Cu presa, Nicolae Ulieriu a avut o relație cu o puternică componentă personală, fiind el însuși un cunoscut gazetar. A fost genul de purtător de cuvânt care în conferința de presă spunea „no comment”, iar în particular le spunea ziariștilor interesați de diverse subiecte tot ce știa și putea spune.

Un alt merit al primului purtător de cuvânt al SRI a fost faptul că nu a profitat niciodată de poziția sa, în sensul de a solicita vreunui jurnalist vreun compromis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Despre toate astea, despre adevăruri de restrânsă circulație, despre un personaj marcant al serviciilor de informații, într-un interviu de mare substanță, marca „Dosare de presă”.