Evenimentul Zilei > EVZ Play > Evz TV. Dej, Ceaușescu și Iliescu: anturajul negru al elitei roșii. Interlopii stăpâni pe destinele României
VIDEO

Evz TV. Dej, Ceaușescu și Iliescu: anturajul negru al elitei roșii. Interlopii stăpâni pe destinele României

Al treilea episod al unei senzaționale fresce a regimului comunist în România relevă, la emisiunea „Istorii subiective”, anturajul negru al elitei roșii. Adevărul trebuie dezvelit până la os: România a fost condusă decenii întregi de oameni care au păstrat în preajma lor interlopi, hoți, escroci, pești și bișnițari. De la Gheorghe Gheorghiu-Dej până la Iliescu, niciun conducător comunist n-a făcut excepție!

Stați cu ochii pe Evz TV! Urmează a treia parte a dialogului cu Doina Jela, din care, iată, vă dezvăluim aici câteva amănunte incitante.

Gheorghe Gheorghiu-Dej a avut pe post de consilier intim un celebru spărgător de case de bani al României secolului XX, Sami Șaraga, ulterior omul din umbră al Ministerului de Interne.

Ciubotărașu’ și peștele lui Iliescu

Ceaușescu, cunoscut în lumea delicvenților mărunți după porecla „Ciubotărașu’”, opera în Oltenia, pe la Piatra-Olt. El a fost unul dintre infractorii care a încercat ulterior să scape de trecutul tulbure, eliminând ușor-ușor din anturajul elitei comuniste personajele incomode.

Nici Ion Iliescu, după 1989, nu s-a lepădat de bișnițarii, interlopii și oportuniștii Revoluției postdecembriste. Dan Iosif este cel mai la îndemână exemplu: „Era un comerciant de blugi, de țigări și de femei”, îl tușează scurt Doina Jela, interlocutoarea noastră de astăzi și autoarea unui volum zguduitor: „Drumul Damascului. Spovedania unui fost torționar” (Corint, 2019).

Dați click pe Evz TV, la „Istorii subiective”. Adevărurile incomode ale României vi se vor deschide în față.