Interpreta din România Loredana Groza a susținut un concert magic la Chișinău. Efecte speciale de lumini, numere de magie și levitație, roboți luminiscenți, clovni sau costume spectaculoase sunt câteva din ingredientele show-ului.  Aceasta a reușit să-i ridice pe oameni de mai multe ori în picioare, iar sesiunea de autografe a durat ore întregi. Loredana a decis să încheie turneul muzical la Chișinău pentru că iubește Basarabia.

Spectacolul a început cu un joc impresionant de lasere, integrat în dansul unor artişti costumaţi în roboţi. Loredana şi-a făcut apariţia fiind îmbrăcată într-o rochie luminoasă, cu inserţii de leduri, purtând pe cap un accesoriu futurist.

 „Dragii mei, sunt mândră că sunt româncă, dar sunt și mai mândră că sunt moldoveancă. Iubesc Moldova, familia mea, prietenii mei, muzica, frumusețea și bunătatea din jurul meu. Dragostea este magică, iar în seara asta suntem toți un suflet și o ființă. Te iubesc, Basarabia”, acestea au fost primele cuvinte ale Loredanei.

Un duet virtual cu regretata Maria Tănase

Magicienii au ridicat-o pe Loredana la câţiva metri de la scenă, părând că levitează. Artista a strălucit pe scenă, iar alături de ea a cântat şi finalistul de la „Vocea României“, Marius Marin, supranumit şi Gerard Butler de România, din cauza asemănării izbitoare cu celebrul actor.

Printre membrii echipei de pe scenă au fost și mulți moldoveni. La un moment dat, românca a realizat un duet virtual cu regretata Maria Tănase. „Pentru mine, Maria Tănase a fost și este inspirația mea supremă. Vocea ei inegalabilă, cântecele-i de dor m-au făcut și mă fac să mă simt mândră că sunt româncă și știu că și voi sunteți români”, spune cântăreața.

În sală a fost prezentă și mama Loredanei. „Mama mea îmi spune mereu: „orice ar fi, nu te opri niciodată, Loredana”. Ea este în seara aceasta în sală. Eu zic să ne uităm întotdeauna la partea plină a paharului și să ne veselim cu orice ocazie”, a mai adăugat Loredana.

 „Am simțit că m-am ridicat la cer”

Publicul de la Chișinău a fost foarte deschis. „A fremătat, a vibrat, a râs, a plâns o dată cu mine. Am trecut prin toate stările și m-am simțit magic. M-am simțit ca și cum am plutit, chiar m-am ridicat la cer”, spune fericită Loredana.

Turneul Loredanei s-a încheiat la Chișinău, după ce a susținut mai multe concerte în orașe din România. „Chișinăul este deosebit pentru că este Chișinău, Basarabia și pentru că eu sunt moldoveancă. Întotdeauna am găsit aici un public incredibil și o dragoste pe care rar o întâlnești”, mai spune interpreta. Pregătirile pentru turneu au durat mai mult de jumătate de an. „Ideea cum să arate spectacolul este a mea. După fiecare spectacol am mai șlefuit câte ceva, am introduc ceva nou, ca să venim la Chișinău cu ce e mai bun”, recunoaște aceasta.

Mesajul Loredanei este unul simplu: „Lăsați magia să continue, viața este magică. Să rămâneți în starea aceasta orice s-ar întâmpla și oricâți nori ar veni pe cer”.

Surpriza serii a fost Amir

O surpriză a fost și participarea la spectacol a interpretului Amir. Spectatorii au spus că acesta seamănă cu Isus Hristos. Amir, cântărețul din Persia, dar care locuiește de doi ani în România, nu e prea cunoscut la Chișinău. A reușit să învețe limba română la perfecție. „Am venit în România în 2012 la Festivalul „George Enescu”. Apoi am cântat cu Grigore Leșe, muzică tradițională. Vara trecută, la unul dintre festivaluri am făcut cunoștință cu Loredana și ea mi-a propus să cântăm împreună. Noi facem un fel de amestec dintre muzica dance, cea tradițională și muzica mea de acasă, cea orientală”, spune Amir.

Este căsătorit cu o româncă și concomitent își face studiile la Conservatorul de Muzică din București, specialitatea muzică clasică. Visul lui Amir este muzica. „Muzica este viața mea. Ce alt vis aș putea avea?, se întreabă Amir. Mereu oamenii îi spun că seamănă cu Isus Hristos. „Îmi spun foarte des acest lucru. Eu mă simt bine. Și poate seamăn cu El, pentru că avem o relație bună”,  adaugă Amir.

„Mai mulți ca la Kirkorov după autografe”

După concert, copii, adulți, chiar și două tinere în scaune cu rotile au venit pe la ușa din spate a Palatului Național să ia un autograf de la artista lor iubită. Mai în glumă, mai în serios, când au început să apară primii admiratori ai Loredanei, oamenii de la pază au zis că nu vor fi prea mulți, pentru că nu este totuși Filip Kirkorov. După un sfert de oră, părerea lor era alta. „Sunt mai mulți chiar ca la Filip Kirkorov după autografe”, a spus unul dintre ei. Cât a durat concertul, aproximativ două ore, atât a durat și sesiunea de autografe. Copiii ieșeau din cabina de machiaj a Loredanei sărind în sus de bucurie. „Uite la tine ce palidă ești de emoții, încă puțin și leșini”, îi spune mama unei fetițe.

Nu pot să cred, Loredana mi-a scris că mă iubește”, îi spune un băiat mamei sale. Dar așa cum sunt copii, aceștia mai doreau să-i spună poezii, să-i cânte sau s-o impresioneze prin dans, iar aceasta i-a ascultat pe toți cu atenție, a făcut poze cu ei și i-a îmbrățișat.