Festivalul „Clopotele Învierii”

Pentru a atrage turiștii, a doua zi de Paști în satul Palanca, raionul Călărași, se va organiza festivalul „Clopotele Învierii”. Acesta va începe dis-de-dimineață, la ora 7.30.

Până la ora 11.00, oaspeții vor avea posibilitatea să participe la Liturghia din biserica de lemn cu Hramul Acoperemântul Maicii Domnului. Ulterior va avea loc un master-class despre cum să facem să sune clopotele, acesta fiind ținut de maestrul Denis Latâșev. Apoi va avea loc un program de cântece pascale. Pe parcursul zilei se vor desfășura mai multe activități, printre care expoziția de Icoane Sfințite, expoziția de clopote și clopoței, expoziția de ceramică cu clopoței de ceramică, expoziția de ștergărele de ritual etc.

Potrivit organizatorilor, ei se așteaptă la un număr mare de vizitatori. „Am organizat acest eveniment în a doua zi de Paști, atunci când oamenii vor pur și simplu să se odihnească, dar și să privească ceva deosebit. Fiecare oaspete va trebui să aducă cu sine un cadou pentru copii și va putea cumpăra obiecte expuse la expoziție”, menționează Tatiana Popa, directorul muzeului din satul Palanca.

Scopul acestui festival este de a reînvia tradițiile pascale printre copii și părinți, dar și atragerea atenției asupra muzicii duhovnicești din domeniul culturii.

Excursii la Casa Olarului și Orheiul Vechi

Dacă doriți să petreceți a doua zi de Paști în afara orașului și să descoperiți ceva nou și interesant, atunci vă puteți duce la Casa Olarului din Hoginești. O agenție de turism propune o excursie de o zi în atelierul unui olar vestit. În afară de aceasta, la întoarcere, veți putea vizita și Mănăstirea Țipova.

O altă agenție de turism organizează în a doua zi de Paști o excursie prin Moldova. Traseul este Mănăstirea Curchi – Orheiul Vechi- Chateau Vartely. Potrivit organizatorilor, turiștii vor putea să se odihnească din trei puncte de vedere, fizic, spiritual și mintal. Prețul acestei excursii pentru o persoană costă 280 de lei. Excursia durează doar o zi.

Orheiul Vechi este considerat locul cu 1.001 de mistere. Turiștii vor vizita ruinele cetății medievale Orheiul Vechi, muzeul complexului, biserica rupestră Butuceni, Crucea tămăduirii, biserica Sfintei Marii, Muzeul „Gospodăria Țărănească”. Ulterior, se va vizita mănăstirea Curchi. La mănăstire turiștii vor admira bisericile lăcașului sfânt, printre care minunea arhitectonică construită de arhitectul italian Rastrelli, se vor închina în biserica Sf. Nicolae, construită în stil bizantin.

Apoi, turiștii vor vizita întregul complex „Chatea Vartely”: partea industrială de producere, prelucrare și păstrare a vinurilor și cea de agrement turistic. De asemenea, aceștia vor avea parte de un prânz la vinărie. Gazda a pregătit pentru oaspeții săi prăjituri tradiționale de Paști și ouă pentru micul dejun. De asemenea, toți vizitatorii vor primi în dar un cozonac și o sticlă de vin. Prețul unei excursii ceste de 100 – 115 euro, în funcție de camera în care veți fi cazat în hotel.