Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului

Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului

Sondajele realizate de sociologul Marius Pieleanu arată o evoluție cu totul neașteptată a simpatiei față de PSD în urma scandalului ce a dus la căderea guvernului.

„Ceea ce vă pot spune cu siguranță, bazat pe măsurători, este că în această perioadă de luptă internă, PSD nu a pierdut simpatia publicului propriu, având în jur de 44 de procente încredere”, a declarat sociologul Marius Pieleanu, directorul institutului Avangarde.

El a explicat că, în ciuda acestei evoluții neașteptate în sondaje, PSD trebuie să performeze de aici înainte pentru a nu pierde încrederea propriului electorat.

„Liviu Dragnea nu are de ales, trebuie să propună o echipă ministerială alcătuită din elita de expertiză a partidului, pentru a putea convinge și pentru a realiza performanță la Palatul Victoria. Un guvern performant poate justifica retrospectiv măsura de a-l da jos pe premierul Grindeanu”, a explicat Pieleanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Rezultatul votului la moțiune este o victorie a spiritului de echipă al PSD, partid care se mobilizează și arată coerență internă în momente critice. Nu cred că este neapărat  o victorie a la Pirus, așa cum spun unii, dar vor fi probleme la voturile pentru unele legi, majoritatea PSD-ALDE devenind extrem de fragilă”, a mai spus directorul Avangarde, citat de DC News

 

Reamintim că PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, a reușit miercuri să doboare Guvernul condus de Sorin Grindeanu, prin moțiune de cenzură, cu 241 de voturi „pentru”, în ciuda încercărilor lui Victor Ponta, fost președinte al partidului și proaspăt secretar general al Guvernului, de a își convinge colegii să nu voteze moțiunea.