În 2011, când am intrat în aventura numită "Evenimentul Zilei" veneam după o campanie electorală dură, alături de Traian Băsescu, în care soarta unei țări se decisese la o diferență de câteva mii de voturi. Puțin a lipsit ca istoria României să nu se scrie altfel, iar la acest lucru au contribuit o mână de oameni care au crezut până la capăt în victoria lui Traian Băsescu. De fapt, într-o victorie a Statului. Am înțeles atunci că nu era o bătălie terminată, că vor mai urma și altele, pentru că miza era uriașă. Era evident că va urma o (nouă) suspendare a Președintelui, că era o cursă cu obstacole. Din ce în ce mai înalte.. 

În 2011, când am cumpărat acțiunile de la “Evenimentul Zilei” am făcut-o cu dorința fostului ziarist format la Bulina Roșie, alături de Ion Cristoiu, de a demonstra că se poate face presă de calitate, dar și de a păstra acest ziar într-o poziție de apărare a statului de drept, asaltat atunci de mulți dintre cei care jubiliează astăzi. Mulți din cei care se bucură azi de loviturile administrate EvZ, ne mulțumeau în trecut. Poate că va veni momentul să le aducem aminte, dar toate la timpul lor…

În 2011, "Evenimentul Zilei", alături de B1TV, reprezenta o foarte subțire linie de apărare împotriva tunurilor mediatice alimentate zilnic de Voiculescu, Vîntu, Patriciu, triada mogulilor-miliardari care dominau politica și mass-media prin toate formele și din toate pozițiile. Noi nu eram moguli, nu eram miliardari, ci doar niște oameni care credeau că România are nevoie de instituții puternice, mai corect spus de oameni puternici care să conducă acele instituții. Puteți lua orice entitate a acelui moment – SRI, DNA, Parchet General, SIE, Guvern, șamd – și o să descoperiți că într-o țară aflată sub asaltul permanent al diverselor grupuri de interese erau foarte puțini oameni capabili să le ducă pe un drum corect, atât din punct de vedere istoric, cât și strategic. 

Asta ne-a făcut ca cealaltă tabără să ne pună eticheta de "Băsiști". Și aveau toate motivele să o facă. “Evenimentul Zilei” a rămas în toată această perioadă (1992-2015) un ziar dedicat dreptei politice, asumat, fără prea multe nuanțe, în care oamenii care scriau o făceau așa cum credeau ei că-i mai bine. Mi-a rămas în memorie un moment, din timpul tentativei de lovitură de stat din 2012, când anunțându-se decizia Curții Constituționale de repunerea în funcție a lui Traian Băsescu, întreaga redacție a izbucnit în urale și aplauze. Era o atmosferă de meci, de fapt, fusese un meci numai că nu se jucase cu o minge de fotbal, ci cu soarta unui stat. Încă o dată, depășisem un obstacol… Alături de aceeași oameni care în 2009 se adunau în miez de noapte ca să sărbătorească o victorie în care nu mai credea nimeni

Spuneam că par vremuri demult apuse, dar de fapt nu au trecut decât câțiva ani. Sunt convins că unele lucruri puteau fi făcute mult mai bine, mai atent, că sunt momente în care am greșit, am judecat pripit, dar de fiecare dată, fiecare din noi, a făcut-o cu bună credință. Acum, "Evenimentului Zilei" i se pun în cârcă niște lucruri care nu au nici o legătură cu munca celor 100 de oameni care reușesc în fiecare zi să scoată un ziar bun, apreciat de peste 150.000 de cititori, care au transformat evz.ro într-un site de referință accesat lunar de 3 milioane de români, sau cu onestitatea cu care-și scriu articolele și participă la emisiuni TV. La "Evenimentul Zilei" se muncește enorm, pentru că întotdeauna am crezut că putem dovedi că atunci când nu ai resurse financiare uriașe le poți înlocui cu resurse de imaginație și dăruire. 

Nu vreau să vorbesc mai mult despre situația momentului, oricum o vor face alții într-un vacarm asurzitor sperând să se facă utili noilor stăpâni, pentru că ar însemna să vă aduc în prezent, în condițiile în care doream să vă amintiți de trecut. Un trecut nu foarte îndepărtat, dar care poate explica prezentul. 

Ca și acum 23 de ani când ne-am lansat, "Evenimentul Zilei" va face în așa fel încât mulți din cei care se bucură acum să aibă în față o oglindă. Care să-i arate așa cum sunt! Nu ne vom apăra, ci doar vom merge înainte!