În contextul acuzațiilor lansate în spațiul public, în special pe rețelele de socializare, redacția Evenimentului zilei va prezintă desfășurarea evenimentelor dinainte și după emisiune:

  1. Monica Macovei a ajuns la emisiune cu aproape 10 minute întârziere.
  2. La ora 17.24 se ia obişnuita pauză de publicitate, de aproape şapte minute.
  3. La ora 17.35 intervine promovarea electorală, de la un eveniment electoral organizat de Elena Udrea, care a durat 11 minute.
  4. Emisiunea se termină la ora 17.54, cu circa 2-3 minute dincolo de ora obişnuită, pentru ca Monica Macovei să poată să îşi transmită mesajul, deşi, în final, ea a fost întreruptă de publicitate.
  5. După emisiune, Monica Macovei îi reproşează moderatorului Mălin Bot, de faţă cu mai mulţi angajaţi ai postului B1 TV, că nu a întrebat ceea ce considera dânsa important.
  6. Tabăra lui Victor Ponta începe să mediatizeze incidentul dintre Monica Macovei şi postul B1. „Astăzi s-au încăierat procuroarea comunistă de la sectorul 1, Monica Macovei, cu slugile Elenei Udrea. Ceva mai bun nu există pe pâmânt!”.

Urmăriți aici ÎNREGISTRAREA emisiunii de ieri, în care a fost invitată Monica Macovei


După emisiunea de ieri, postul B1 TV a transmis un comunicat de presă, în care a oferit lămuriri cu privire la reclama electorală prezentată în timpul emisiunii.

“Emisiunea Evenimentul Zilei de joi, în care era prezentă dna Monica Macovei, a fost întreruptă de un eveniment de promovare al contracandidatului Elena Udrea la alegerile prezidențiale în aceleași condiții în care și promovarea electorală a dnei Monica Macovei a întrerupt alte emisiuni ale postului nostru atunci când evenimentele inițiate de domnia sa au avut loc. Pe lângă faptul că B1tV a transmis live conferințele dnei Macovei din București și Cluj, candidatul independent Monica Macovei a beneficiat de apariții live în emisiunile postului nostru și în datele de 11, 20 și 23 octombrie, urmând să aibă următoarea apariție televizată în data de 25 octombrie, ora 21.00. Este adevărat că emisiunea la care participă dna Monica Macovei a fost întreruptă după 5 minute, dar la fel de adevărat este și faptul că dna Macovei a întârziat 15 minute față de ora de începere a emisiunii. La aceste precizări, B1 TV adaugă faptul că a promovat electoral prin evenimente și apariții în cadrul emisiunilor și pe domnii Klaus Iohannis, Victor Ponta, Gheorghe Funar, Dan Diaconescu, CV Tudor, Constantin Rotaru”, se arată în comunicatul postului TV.

Ulterior, jurnalistul Mircea Marian, invitat în emisiune, a comentat, pe Facebook:

“Monica Macovei nu are nici măcar dreptul moral să fie supărată, de vreme ce a venit în studio cu vreo zece minute întârziere. Alții ar fi închis studioul. Noi, nu. Am fost hiper amabili. În sfârșit, atitudinea pe care a avut-o Monica Macovei față de Mălin, după emisiune, a fost oribilă. Pur și simplu am plecat spre casă vorbind singur, pe stradă. Dacă dânsa crede că ziariștii sunt niște iepurași care stau și o ascultă cuminți, pun doar întrebările pe care dansa le consideră importante și la care se răstește când e supărată, înseamnă că nu ne înțelegem deloc. Şi aștept că atunci când niște oameni sunt politicoși și încearcă chiar să fie drăguți, să îți controlezi comportamentul”.  

Jurnalistul Mălin Bot a explicat și el situația încercând să răspundă întrebărilor celor care au comentat pe Facebook:

Credeam ca Monica Macovei are un public educat care nu se poate suprapune peste electoratul pe care atat de usor l-a injectat cu ura PSD. In seara asta am constatat uimit ca MM produce un talibanism similar celui produs de USL si asta ma pune pe ganduri. Sper sa fie doar exceptii.

M-am trezit inundat cu mesaje private si publice, asa cum am mai fost abordat numai din directia publicului A3, cand ma mai injura cate un babuin de la Felix TV. Cuvinte similare, acelasi nivel de ura. Asta nu e bine.
Motivul tine de pauzele publicitare din emisunea de astazi.

Au tras degeaba in pianist. Pauzele publicitare, comerciale sau electorale, nu au nicio legatura cu moderatorii, si asa e normal sa fie. Sunt decise in baza unor contracte comerciale, care nu trec prin zona editoriala. Asa trebuie sa fie. Se comumica din regie momentul publicitatii si noi il anuntam. Nu il decidem, nu il controlam, la fel cum nu controlam publicitatea la pasta de dinti, masini, benzina sau orice altceva. Unii au abordat lucrurile intr-un mod gresit si au gasit normal sa imi adreseze invective din pricina unei astfel de pauze publicitare.

Oameni buni, cu mine puteti discuta despre intrebari, temele abordate, atitudinea din timpul emisiunii. Acestea sunt lucruri criticabile la un moderator si discutabile cu el, in niciun caz momentele publicitare. Daca aveti ceva de criticat, o puteti face civilizat, fara jigniri. Asa ma astept sa fie publicul unui politician care pretinde ca e difert de cei care ne-au intoxicat societatea cu ura. Cei care au gasit potrivit sa emita comentarii jignitoare din aceasta pricina, au gresit.