Evenimentul Zilei > Politica > EVZ TV. Cristina Pocora: La Victor Ponta există doar imagine, el nu este preocupat de nimic solid, doar să acapareze imaginea
EVZ TV. Cristina Pocora: La Victor Ponta există doar imagine, el nu este preocupat de nimic solid, doar să acapareze imaginea

EVZ TV. Cristina Pocora: La Victor Ponta există doar imagine, el nu este preocupat de nimic solid, doar să acapareze imaginea

Ediția de astăzi a emisiunii „Evenimentul zilei” i-a avut ca invitați pe Cristina Pocora (PNL) și Marian Preda (Fundația Mișcarea Populară). În studio s-a aflat și Andreea Udrea, jurnalist EVZ.

Principalele teme de discuție au fost procesul lui Dan Voiculescu, dar și plângerea penală pe care PSD o va depune împotriva președintelui Traian Băsescu, după declarațiile contondente ale șefului statului la adresa Gabrielei Firea.

Puteți adresa întrebări direct pe evz.ro, în secțiunea comentarii a articolului care va prezenta discuțiile din emisiune, pe adresa de mail online@evz.ro și la telefonul 021.202.2000.

LIVE TEXT

Dan Voiculescu, a fost audiat astăzi în fața magistraților de la Curtea de Apel București în dosarul în care este acuzat că ar fi fraudat Institutul de ICA. Avocații au reuşit să amâne o lună dosarul, cum comentați declarațiile lui?

Cristina Pocora: PNL nu comentează ceea ce se întâmplă în Justiție. Amânările sunt permise de lege, așa că nu putem spune prea multe. Important este ca Justiția să fie lăsată să-și facă treaba, fără amestecul politicii în justiție. Acum vedem un meci pentru decredibilizarea și mai mult a Justiției, un joc de imagini, un schimb de replici între premier și președinte. Vedem amenințări cu închisoarea, îl vedem pe Victor Ponta cu același tip de abordare a ca a lui Traian Băsescu. Ambele doscursuri sunt total nepotrivite.

 Marian Preda: Afirmațiile lui Dan Voiculescu sunt ilogice, probleme mare este prețul pământului, el scoate statul dator la el. Era bine ca cel puțin o propoziție din declarațiile lui Traian Băsescu să lipsească. Dintr-un interviu lung s-a luat o chestiune minoră și s-a speculat pe marginea ei.

Cristina Pocora: Spațiul publiceste acaparat în ultima vreme de alte lucruri și se se schimbă prioritățile. Prioritatea lor va fi promovarea în Parlament a legii amnistiei.

Andreea Udrea: Cred că nici Dan Vociulescu nu mai crede într-o sentință favorabilă, cred că se așteaptă la o condamnare. Aș vrea să știu ce se întâmplă cu PC după o eventuală condamnare a lui Dan Voiculescu.Revine tema cu baronii, dar este o temă favorabilă, mai ales partidelor de dreapta.

Ce părere aveți despre plângerea penală pe care a anunțat-o premierul împotriva președintelui?

Cristina Pocora: Plecăm de la axioma că la Victor Ponta există doar imagine, el nu este preocupat de nimic solid, doar să acapareze imaginea. Legal, această plângere penală poate fi semnată doar de o persoană, dar ei vor 500 de semnături ca să facă mult zgomot.

Victor Ponta a anunțat că își mută biroul la MApN, ce părere aveți?

Marian Preda: De acolo nu se mai pot înregistra convorbiri, așa a spus. Cei de la DNA i-au spus că nu s-a înregistrat nimic de la dumnealui din birou. Dacă tot s-a dus la MApN, poate studiază și ce se întâmplă în Ucraina, pentru că nu l-am văzut să aibă reacții în această privință.

Andreea Udrea: Situația e ridicolă, se incriminează singur. Dacă Bush sau Obama s-ar fi mutat la Pentagon, i-ar fi internat la Spitalul 9.

Cristina Pocora: Avem de-a face cu decredibilizarea unei instituții foarte importante, armata și mai ales după ce a mutat în subordinea lui Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării. Ceea ce încearcă echipa lui este să ni-l prezinte pe Victor Ponta rupt de baroni.

În aceste momente la grupul parlamentar PSD se strâng semnături pentru plângerea penală împotriva președintelui Băsescu. Octavian Morariu a demisionat de la COR.  Pentru postul vacant vor candida, suţin anumite surse, Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, și fostul tenismen Dinu Pescariu.

Marian Preda: Cum să tot spui jos Băsescu când în noiembrie o să-și termine mandatul? Atrage tot PSD-ul să semneze, el n-are curaj să meargă singur în față, dar faptul că încearcă să atragă și armata în jocul ăsta, pe frontul acesta.

Andreea Udrea: E clar că guvernul Ponta, neavând fapte notabile, încearcâ să reactiveze discursul jos Băsescu. Până îi vor găsit consultanții altceva, el va folosi acest mesaj. Săptămâna trecută îi compara pe Duicu și Nicușor Constantinescu cu morții de la revoluție.

Marian Preda: Suntem singura țară din Europa care a crescut prețul la motorină, Bulgaria a scăzut prețul, Ungaria a scăzut prețul.