Evenimentul Zilei > EVZ Special > Evenimentul zilei a bănuit câştigătorul premiului Nobel pentru literatură
Evenimentul zilei a bănuit câştigătorul premiului Nobel pentru literatură

Evenimentul zilei a bănuit câştigătorul premiului Nobel pentru literatură

Dintre cei nominalizaţi şi cu cea mai ridicată cotă la casele de pariuri noi am optat pentru Patrick Modiano. Dovada acestui fapt este şi întrebarea pe care i-am pus-o academicianului Eugen Simion, cu două zile în urmă, în interviul publicat pe ediţia online:

 

Ziarul nostru a solicitat câtorva  scriitori importanţi , din România părerea despre câştigătorului premiului Nobel pentru literatură în anul 2014. Dintre cei nominalizaţi şi cu cea mai ridicată cotă la casele de pariuri noi am optat pentru Patrick Modiano. Dovada acestui fapt este şi întrebarea pe care i-am pus-o academicianului Eugen Simion, cu două zile în urmă, în interviul publicat pe ediţia online:

 

 

EVZ: “Poate lua premiul scriitorul francez Patrick Modiano?

EVZ:  Se poate orice dar francezii nu prea mai au romancieri de la Celine, Camus sau Malraux. Aș mai dori să adaug că noi românii meritam să luăm premiul prin Arghezi, Blaga, Nichita Stănescu sau Sorescu, în secolul trecut și astăzi am merita prin Breban sau Buzura. Pe de altă parte la noi este o psihoză pentru acest premiu. Am văzut la un târg de carte chiar că cititorii făceau propuneri și mulți scriitori se lăudau că au fost deja nominalizați”

 

Altfel şi în comentariile anterioare acestui eveniment Patrick Modiano este singurul candidat a cărui nominalizare am comentat-o:“Inflamați de prezența în topul candidaților a compatriotului lor Patrick Modiano criticii literari din Paris analizează pe larg criteriile de atribuire a premiului. Sunt luate în calcul numărul cărților publicate și traduse, prestigiul editurilor și măsura în care operele literare respective sunt cunoscute în Suedia, precum și situația politică a țării unde trăiește scriitorul respective”.

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: